Olot rebrà 1,2 MEUR de fons Next Generation per a reformar la residència Sant Jaume

El projete té un cost total de 2,07 MEUR

La residència Sant Jaume d'Olot (Garrotxa) rebrà 1.255.083,83 euros provinents dels fons Next Generation que serviran per a subvencionar parcialment la reforma de les instal·lacions que pugen a un total de 2.077.981 euros i que assumirà l'Ajuntament.

La rehabilitació de la residència Sant Jaume preveu la modificació de les unitats de convivència, la millora d’habitacions i espais comuns de la segona planta. Permetrà posar al dia les instal·lacions rehabilitant els espais comuns i convertint en dues unitats de convivència amb capacitat per a 32 places.

La que properament s’iniciarà és una nova fase de millora de la residència Sant Jaume on ja s’hi han realitzat obres per valor d'1,7 MEUR. Fins ara s’han assumits amb fons propis de la Fundació Antic Hospital Sant Jaume i la Generalitat a través del conveni de les entitats financeres amb la Caixa i que han permès reformar l’edifici, establint un nou accés des del pati de l’antic Hospital, millorar la climatització, instal·lar un nou ascensor i noves mesures de seguretat, posar en marxa la primera unitat de convivència (17 places) formada per uns espais personalitzats i moderns, on l’usuari pot decidir en cada moment com és el seu dia a dia.

Millora a la residència Montsacopa

Pel que fa al projecte de reforma i millora de la residència Montsacopa, la iniciativa no s’ha inclòs en el llistat d’ajudes dels fons Next Generation per manca de disponibilitat pressupostària. El Consistori va presentar-se l’any passat a la convocatòria de subvencions del Departament de Drets Socials de la Generalitat per finançar actuacions, programes i projectes que millorin i reforcin les polítiques socials que, finalment, no ha contemplat el projecte.

Per tal de fer-hi front i per tal de garantir una millor confortabilitat dels usuaris i el personal, l’Ajuntament d’Olot i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa han tirat endavant un acord per realitzar les obres únicament amb fons propis.

Abans de l’estiu, s’actuarà en la millora del confort dels residents instal·lant una nova climatització a les plantes i, més endavant, s’instal·laran plaques solars seguint la voluntat municipal de reduir la despesa energètica i potenciar l’ús d’energies renovables. L’edifici està format per sis plantes amb una superfície útil total de 4.929 m2 i, en resum, el total del cost del projecte ascendeix a 293.750,04 €.

La residència Montsacopa es va inaugurar el 22 de maig de 1995. Al principi oferia el servei de residència assistida amb 79 places i, amb els anys, ha ampliat els serveis per tal de donar resposta a les necessitats assistencials de la gent gran de la comarca.