Sis detinguts per robar en quatre habitatges de Torroella de Montgrí forçant les portes o finestres

En un dels casos els delinqüents van actuar en plena matinada mentre els propietaris eren a l'interior dormint

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van detenir el dia 1 de febrer, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), tres homes, d’entre 18 i 23 anys, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb força a l’interior de domicili. L’endemà 2 de febrer van detenir dos homes i una dona, de 25, 28 i 20 anys respectivament, com a presumptes autors d’un robatori amb força a l’interior de domicili.

Entre el dia 30 de desembre i l’1 de gener d’enguany, els mossos d’aquesta comissari van tenir coneixement de dos robatoris comesos en dos domicilis de la localitat de Torroella de Montgrí, concretament un al carrer Àngel Guimerà i l’altre al carrer Doctor Pericot. Un tercer, comès amb el mateix modus operandi, va tenir lloc l’1 de febrer al carrer Amadeu Vives. Els lladres, que havien forçat les portes dels habitatges, van sostreure joies, rellotges, monedes i bitllets de col·leccionisme, ampolles de licor i diners.

La tarda del passat 1 de febrer, fruit de la investigació dels mossos, i en el marc d’una identificació amb la Policia Local de Torroella de Montgrí a l’estació d’autobusos, es van detenir tres homes com a presumptes autors d’aquests tres robatoris.

En el seu escorcoll els agents els van localitzar objectes sostrets provinents dels domicilis violentats.  Tres detinguts més per entrar a robar en una casa quan els propietaris dormien. L’endemà d’aquestes tres detencions els mossos, juntament amb la Policia Local de Torroella de Montgrí, van detenir tres homes més per entrar a robar dins una casa situada al carrer Andorra.

Eren les dues de la matinada quan els propietaris d’aquest habitatge van trucar al telèfon d’emergències per alertar que els havien entrat a robar forçant la finestra de la cuina i que, en ser sorpresos, van fugir pel mateix lloc amb diversos objectes.

En aquest robatori els lladres van arribar a sostreure dos radiadors, calefactors, una bàscula, roba, un vídeo i tres reproductors, comandaments a distància i una cafetera. En la ràpida escapada els autors es van deixar al jardí, una cisalla i un telèfon mòbil personal, així com algun comandament a distància.

Tots els electrodomèstics es van recuperar, ja que els lladres els van abandonar al jardí i al costat del cotxe quan es van accidentar en un carrer pròxim mentre fugien. Dins el vehicle, i sense cap ocupant al seu interior, es van localitzar diverses eines per cometre robatoris.

Els agents van detenir la mateixa nit els tres autors a la població de Torroella de Montgrí fruit de les gestions d’investigació. Els detinguts, algun d’ells amb antecedents, van passar el dia 3 de febrer a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.