Els càmpings gironins es promocionen a través de la cadena holandesa RTL 4

Apareixeran en un popular programa sobre el món del càmping

Els càmpings de les comarques gironines intensifiquen la promoció per atraure turistes procedents dels Països Baixos. La productora del programa holandès especialitzat en el món del càmping RTL Kampeert es va desplaçar a mitjans de juliol a les comarques gironines pel fer el rodatge d’un espai que promocionarà els càmpings gironins i la Costa Brava pel canal de televisió holandès RTL 4, el més vist en aquell país. El programa, d’una durada d’uns 25 minuts,  està previst que s’emeti el proper 12 de febrer. El canal RTL 4 combina la informació i l’entreteniment i la majoria dels seus espectadors tenen entre 20 i 49 anys.

L’escenari escollit per al rodatge del programa va ser el càmping Sènia Cala Gogó, de Sant Antoni Calonge. L’equip de RTL Kampeert va estar fent entrevistes als responsables de l’establiment i també a famílies campistes holandeses que hi passaven les seves vacances. Hi apareixeran també imatges espectaculars amb drone de les piscines i d’altres punts de l’establiment.  L’equip va seguir un pla de filmació que té per objectiu mostrar al visitant holandès l’oferta de qualitat i excel·lència de les instal·lacions gironines que cada any reben un bon nombre de guardons i reconeixements a nivell europeu.

L’objectiu també és donar a conèixer la gran diversitat d’experiències en contacte amb la natura que es poden viure al voltant dels càmpings de les comarques gironines que són pioners en l’especialització d’activitats. Per aquest motiu el programa també mostrarà els atractius del territori gironí, el seu patrimoni i la seva excel·lent gastronomia  i tots els elements que fan que Girona sigui una destinació ideal per al campista. Activitats de submarinisme i amb caiac, passejades per la platja i el camí de ronda de Sant Antoni, Palamós o  Pals són algunes de les moltes activitats que es donaran a conèixer en el programa que s’emetran pel canal holandès RTL 4.

Els visitants estrangers suposen el 80% dels clients que passen les vacances als càmpings gironins i l’holandès, juntament amb l’alemany, és un dels principal clients. En concret, representa  més del 30 per cent  de l’ocupació dels establiments. El campista holandès acostuma a passar les vacances en càmpings gironins sobretot al juliol, malgrat que cada vegada són més els sèniors procedents d’aquell país que també ho fan en temporada baixa. Es tracta d’un client fidel com també ho són, en general, els turistes estrangers.

Durant el 2022 els càmpings de la demarcació van recuperar bona part del turisme estranger que hi havia abans de la pandèmia i s’espera que aquesta temporada sigui la de la recuperació definitiva.
Per altra banda, l’Associació de Càmpings de Girona potenciarà enguany les campanyes de promoció digital a tot el Benelux  a través dels portals web de les principals organitzacions del sector en aquella zona.