Roses descongestiona la Gran Via amb un nou accés a l'aparcament del passeig

S'han eliminat algunes places per fer el nou vial

Des d'aquesta setmana, l'aparcament de front de mar de Roses disposa d'una nova entrada per a vehicles situada a l'alçada del carrer de la Llotja, la qual permetrà que els conductors provinents del Puig Rom, Canyelles, l’Almadrava i el port puguin accedir-hi sense haver de transitar al llarg de la Gran Via Pau Casals i l'avinguda de Rhode, com venia succeint fins ara.

L'alcalde de Roses, Carles Pàramo, indica que “la mesura té per objectiu corregir una situació provocada quan l'anterior govern va canviar de lloc l'entrada, obligant tot el trànsit provinent de la zona est del municipi a fer la volta per la Gran Via fins a la Ciutadella i l'avinguda de Rhode, per a poder aparcar. Obrint aquesta nova entrada a l'aparcament, donem compliment a una de les propostes del programa electoral de CiU”.

L'obertura del nou accés ha anat acompanyada d'un projecte de millora de tot l'espai, destinat a integrar tota l'àrea d'estacionament a la trama urbana que l'envolta. Les millores, també realitzades per l'empresa concessionària, han consistit en la conversió d'una franja de l’aparcament de 300 metres de longitud en “passeig” de mar, transcorrent al llarg de tot l’aparcament i enllaçant el passeig provinent de Sta. Margarida amb el del Port Esportiu.

D'altra banda, destacar que les persones residents a Roses amb l'impost de vehicles d'enguany pagat, gaudeixen de bonificacions especials per a l'estacionament.  Concretament, des de l'1 de juny i fins al 31 d'octubre de 2013, la bonificació consistirà en disposar de la primera hora d'estacionament gratuïta, mentre que entre l'1 de novembre i el 30 d'abril de 2014, aquesta s'amplia a 3 hores d'estacionament gratuïtes en horari diürn (entre 8 i 20 h), i aparcament nocturn totalment gratuït.