El govern espanyol ajorna l'aprovació de la llei Wert

Fonts de la Moncloa apunten que queden serrells de la memòria econòmica

El govern espanyol no preveu aprovar aquest divendres la reforma educativa, coneguda com la llei Wert, que estava previst aplicar el 2014. Segons fonts de la Moncloa, el Consell de Ministres no tindrà avui sobre la taula l'avantprojecte de la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE) perquè queden serrells de la memòria econòmica per polir i perquè cal trobar una fórmula per garantir als pares d'alumnes que demanen l'ensenyament en castellà la manera de poder-los-la oferir. Aquest canvi de plans arriba després de les massives manifestacions que ahir van treure una bona part de la comunitat educativa al carrer, per protestar per aquesta reforma i les retallades en educació.

Professors, pares i mares i alumnes van sortir ahir dijous al carrer per protestar contra les retallades en educació i la llei Wert, en una jornada de vaga a nivell estatal que convocava a l'escola pública però també a la concertada. A Catalunya, el seguiment va ser del 55% pels sindicats i de prop del 19% pel Govern.

Un dia després, i quan la reforma educativa havia d'estar a la taula aquest divendres, el govern espanyol ha decidit ajornar-la, però no retirar-la, segons fonts de la Moncloa. Queden pendents alguns serrells de la reforma educativa, principalment de la memòria econòmica i qüestions de la immersió lingüística.

De fet, sembla que el ministre Wert ha de trobar la manera que els pares que demanen l'educació en castellà a Catalunya la puguin rebre sense obligar a la Generalitat a pagar centres, encara que siguin privats, com pretenia en un inici, ja que un informe del consell d'estat ha rebutjat aquesta fórmula.