El temps donarà un gir la setmana vinent amb fred, mala mar i precipitació

Les temperatures cauran 12 graus i pot nevar a cotes baixes

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha advertit que de cara a la setmana vinent el temps es girarà com un mitjó i desapareixerà aquesta situació anticiclònica que s'ha registrat aquests dies i que es mantindrà al llarg del cap de setmana amb temperatures superiors als 20ºC de màxima.

A partir de dilluns els termòmetres cauran en picat, registrant-se fins a 12 graus menys en cotes mitjanes o altes i deixant pas a una nova onada de fred amb temperatures més baixes del normal, mala mar i precipitació que pot anar acompanyada en forma de neu a una alçada de 600 metres si bé en moments puntuals podria arribar a ser més baixa.

Pel que fa a la precipitació sembla que afectarà majoritàriament el litoral i prelitoral, tot i que els mapes predictius deixen marge d'error pel que fa a les quantitats i la distribució geogràfica, un extrem que no es podrà concretar amb més seguretat fins passats un parell de dies.

L'estat de la mar presentarà onades superiors als 2,5 metres en tota la Costa Brava, acompanyat de mar de fons de component est.