El Black Music Festival farà un tribut a Amy Winehouse

El certamen vol desembarcar al País Valencià a partir del 2024

El Black Music Festival farà un tribut a Amy Winehouse en el pícnic del parc del Migdia de Girona, el diumenge 26 de març a les 12 de migdia. L'homenatge anirà a càrrec de l'Original Jazz Orquestra, que actuarà amb Rock per Xics, la Black Music Big Band, la Monique Makon i DJ Dadaa.

A més, el festival repetirà la discoteca itinerant silenciosa, el dissabte 4 de març a les set de la tarda. La sessió arrencarà a l'ateneu 24 de juny de Girona i els que vulguin participar-hi hauran d'escoltar la música pels auriculars. A partir d'aquí arrencarà un recorregut pel Barri Vell. Per altra banda, el Black Music Festival ha anunciat que vol obrir la programació al País Valencià després que aquest any ja es facin concerts a Mallorca i Perpinyà.

A partir de les set de la tarda es tornarà a fer la discoteca silenciosa itinerant. Es tracta d'una iniciativa que té sortida a l'ateneu i passejarà pels carrers del Barri Vell. Mentrestant, la gent anirà escoltant música amb auriculars. El director del festival, Pau Marquès, ha explicat que l'any passat aquesta iniciativa "va deixar escenes curioses" en què la gent ballava tot i que pels que no gaudien de la discoteca, "no sentien absolutament res" perquè no portaven auriculars. La jornada acabarà amb un concert al mateix ateneu amb The Rusties Band.

El mateix dissabte, el certamen mantindrà la col·laboració amb l'entitat Rise Up de reggae de Girona. Per això es farà la jornada Soun System al parc d'en Pitus, al barri de Domeny, amb música entre les dotze del migdia i les dotze de la nit. Al llarg de tot el dia es podrà escoltar concerts de música jamaicana.

Fi de festa al parc del Migdia

El cap de setmana del 25 i 26 de març servirà per tancar el festival amb diferents actes a l'aire lliure. El dissabte es farà HipHop al parc entre les quatre de la tarda i les dotze de la nit al parc del Migdia. A més dels concerts de Sr Oca, Las Ninyas del Corro i Metro, es farà un taller de graffitis i s'organitzarà una sessió oberta de break dance.

El diumenge serà el torn del pícnic del Black Music, en què la Original Jazz Orquestra acompanyarà Monique Makon per fer 'Back to Amy', un concert en homenatge a Amy Winehouse. Abans, serà el torn del concert familiar amb Rock per Xics i també actuarà la Black Music Big Band.

Aquestes activitats se sumen als concerts de pagament de The Temptations (25 de març a l'auditori de Girona), Lady Blackbird (11 de març a l'auditori de Girona) i The Main Squeeze (3 de març a la Mirona de Salt). Marquès ha avançat que les entrades per aquest concert estan anant a "bon ritme", tot i que no es pot comparar amb l'edició del 2022 on hi havia ZAZ. La francesa va accelerar el ritme de la venda de localitats.

Objectiu: Països Catalans

Aquest any el festival també farà un concert a Mallorca amb Los DelTonos i Roulotte. Serà el 4 de març a la sala Zombies de sa Pobla. La "petjada" del Black Music a les Balears se suma a la de Perpinyà, que ja fa anys que acull un dels concerts del festival de música negra gironí. Aquest any serà el torn de Joe Louis Walker al Meditador.

Marquès ha avançat que ara ja treballen perquè el 2024 puguin organitzar un concert al País Valencià. L'objectiu és estendre el festival "en tot el territori dels Països Catalans". De fet, Marquès ha assegurat que aquesta és "una marca" amb què el Black Music s'hi sent "còmode" per promocionar.