Olot i la Garrotxa s'adhereixen a l'ATM a partir de l'abril

La ciutat destinarà 101.891 euros per tenir accés al Sistema Tarifari Integrat

El ple de l’Ajuntament d’Olot (Garrotxa) ha aprovat per unanimitat l’adhesió al Consorci del Transport Públic de l’Àrea de Girona, Autoritat Territorial de Mobilitat (Consorci ATMG) per la coordinació del sistema de transport públic de viatgers a les comarques gironines i pel disseny i implementació d’una xarxa i una política de tarifes dels serveis de transport públic adherits.

L’Ajuntament d’Olot destina 101.891,29 euros perquè els veïns de la ciutat puguin tenir accés al Sistema Tarifari Integrat. Això permet que el desplaçament amb diferents operadors de transport es puguin fer mitjançant un únic tiquet, sense cost addicional dins de la seva zona geogràfica de validesa. També garanteix un cost més econòmic dels bitllets i un transbordaments més fàcil, a més de l’homogeneïtzació de la informació del servei.

L’objectiu d’aquesta integració, que es preveu que pugui entrar en funcionament a la Garrotxa aquest proper mes d’abril, és el de contribuir a posicionar el transport col·lectiu com a un sistema únic, global, que sigui competitiu enfront del vehicle privat, per tal de fer-lo més atractiu als usuaris actuals i potencials. Per això, aquesta adhesió permetrà potenciar i facilitar el transbord i abaratir preus del transport interurbà a les comarques gironines.

Actualment el Consorci ATMG aplega 45 ajuntaments i tres consells comarcals, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya donant servei a un conjunt de 274.527 habitants. Ara, el Consell Comarcal de la Garrotxa passa a ser un integrant més així com l’Ajuntament d’Olot, amb la voluntat de millorar el sistema de transport a la ciutat i la comarca.