El porta a porta incrementa el reciclatge als quatre nous municipis de la Selva on s'ha implementat

El Consell Comarcal ha presentat les dades d'Amer, Riudarenes, Santa Coloma i Bonmatí

El Consell Comarcal de la Selva ha presentat els resultats del nou sistema de recollida de residus porta a porta dels municipis d’Amer, Riudarenes, Santa Coloma de Farners i Sant Julià de Llor i Bonmatí.

En la presentació de les dades dels municipis, el president de l’ens selvatà, Salvador Balliu; i el conseller de Residus, Quim Vivas, han destacat la gran tasca que s’està duent a terme des del Consell en la gestió de residus. En aquest sentit, Balliu ha remarcat que una de les principals funcions del Consell en relació amb els residus i la seva gestió és promoure l’adaptació de la comarca a les noves normatives catalanes, estatals i europees.

Vivas ha donat a conèixer les primeres dades del nou sistema de recollida de residus porta a porta dels municipis que han posat en funcionament aquest sistema de recollida de residus  A Amer, on es va posar en funcionament ja fa uns quants mesos, s’ha passat d’un 67,40 % de rebuig abans del porta a porta a un 21,37%, i pel que fa a reciclatge, d’un 21,60% a un 78,63% amb el porta a porta. Pel que fa a la població de Riudarenes, s’ha passat d’un 76,20 % de rebuig abans del porta a porta a un 53,25%.

A Sant Julià del Llor i Bonmatí s’ha aconseguit passar d’un 54,92% de rebuig abans del porta a porta a un 13,72% i d’un 45,08% de reciclatge abans d reciclatge a un 86,28% amb el porta a porta.Finalment a Santa Coloma, on s’ha posat en funcionament fa poc més de dos mesos, abans del porta a porta hi havia un 65,41% de rebuig i s’ha passat al 24,19%, quan al reciclatge, abans del porta a porta hi havia un total de 34,59 % i s’ha passat al 75,81% amb el porta a porta.

L’esforç que ha suposat la posada en marxa de la recollida de residus porta a porta en diferents municipis de la Selva està donant bons resultats. La mitjana dels 12 pobles on el servei el presta el consell és del 61,9%, xifra que suposa un increment d’entre un 21% i un 32% des que el sistema es va començar a implantar. Uns resultats, sens dubte, que són molt positius i que s’espera que en els pròxims mesos, encara, millorin.

D’altra banda, el conseller Quim Vivas, també ha informat que dins el període de 2017 a 2022, els municipis més pioners ja han entrat en la segona fase del projecte amb la instauració de sistemes de pagament per generació, destinats a reduir encara més la generació del rebuig, com és el cas de Riudellots i Breda. En aquesta línia, el conseller de medi ambient, Quim Vivas, ha assenyalat que “bona part dels municipis de la Selva que en el període 2017-2022 han introduït aquests canvis substancials en la gestió dels residus municipals, tenen delegada la gestió integral dels residus al Consell Comarcal de la Selva.”