El Teatre de Salt presenta 25 propostes per a la temporada 2023

Les entrades es posen demà a la venda

El Teatre de Salt (Gironès) posa demà a la venda les entrades per a tots els espectacles de la nova temporada, que durarà del 29 de gener al 28 de maig, amb un total de 25 propostes. A la programació, hi ha grans noms de l’escena catalana, espectacles per a públic familiar, muntatges de teatre local i amateur, així com activitats educatives i complementàries.

Fàtima de Jordi Prat i Coll serà l'espectacle inaugural, el nou text d'aquest dramaturg després de l'èxit de M'hauríeu de pagar. També comptarem amb altres noms destacats com Clara Sanchís (Una habitación propia), que adapta la famosa novel·la de Virginia Woolf, l'humor indescriptible de Fel Faixedas i Carles Xurigura (Ni rastre de qui vam ser), el debut teatral de Raquel Sans acompanyada de Ramon Madaula (Buffalo Bill a Barcelona), Míriam Iscla en la seva vessant més còmica (Les bones intencions), Alberto San Juan que presentarà Lorca en Nueva York, un homenatge al poeta andalús amb una banda de música, i la peça de teatre social Celebraré mi muerte, basada en fets reals. A més a més, la programació tindrà també noms de dramaturgs de prestigi com Juan Mayorga que adapta El diablo cojuelo, un clàssic text satíric en versió clown de la mà de Rhum & Cia.

Les comèdies més divertides

El Teatre de Salt també tindrà aquest any un espai dedicat a la comèdia. Com ja vam anunciar abans de Nadal, programem Una teràpia integral, de Cristina Clemente i Marc Angelet, una reflexió humorística sobre el negoci de la felicitat, de la qual ja hem obert una tercera funció, gràcies a l'èxit de venda. A més, tindrem Les dones sàvies d'Enric Cambrany i Ricard Farré amb una adaptació hilarant i actual del clàssic de Molière, ja amb un llarg recorregut, o el Hamlet.01, on Sergi Belbel escriu i dirigeix un anàlisi humorístic del primer acte de l'obra de Shakespeare.

Música i dansa

En l'apartat musical, la cantant Telva Rojas oferirà un concert de ritmes caribenys (son, mambo, guaracha, bolero, txa-txa-txa) amb La Selva Big Band, l'actor de musicals Carlos Gramaje, recordat per les seves col·laboracions amb Dagoll Dagom, farà un repàs a la seva trajectòria (Al sud del Paral·lel) i e-STRINGS by GIO presentarà el seu nou concepte de fusió musical, on barregen la música clàssica amb el pop, rock, dance o ritmes llatins.

Per la seva banda, en l'apartat de dansa, el Teatre de Salt ha programat dues propostes: Panorama de Raquel Gualtero, un solo trencador que ens transporta a un lloc íntim, únic i intransferible, i Silver Ballad de LaSúbita, un viatge poètic que parteix de la idea de com hagués estat si la primera persona en trepitjar la lluna hagués estat una dona.

Espectacles per a tota la família i escena local

Finalment, la programació comptarà amb tres espectacles de teatre familiar: el retorn de Superbleda, la reeixida història d'una peculiar superheroína encarnada per Helena Escobar, El petit Dalí i el camí cap els somnis de Viu el Teatre, una odissea per l'imaginatiu món del pintor figuerenc, i el nou espectacle del Mag Lari (Strafalari).

Com cada any, el Teatre de Salt dedica un espai de la programació a espectacles de l'escena local o benèfics de diversos col·lectius i entitats del municipi que en aquesta edició oferiran: Retalls i pedaços, Dansem, Ob-sessions, Salt somriu, Shrek i El Poble Balla. 

El projecte educatiu del Teatre de Salt inclou les activitats del programa Atempo - Arts i formació de la Fundació La Ciutat Invisible així com propostes escèniques de les escoles i instituts de la ciutat.

Millores a les instal·lacions

Una altra de les novetats és que el teatre estrena una nova grada de 274 butaques amb l'objectiu de millorar la comoditat dels espectadors. Amb una inversió de 256.000 euros, s'ha instal·lat una grada telescòpica amb motor per a poder augmentar l'espai escènic si és necessari. L'Ajuntament de Salt ha aportat 150.000 euros i 106.000 la Diputació de Girona.