Olot instal·la per 16.200 euros plaques solars a l'escola Sant Roc per generar 10.000 kWh l'any

Comportarà un estalvi de més de 1.200 euros en la factura elèctrica

El Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Sant Roc d’Olot (Garrotxa) ja té en funcionament una vintena de plaques solars fotovoltaiques. La nova instal·lació, que s’ha finalitzat aquesta setmana, està previst que generi 10.000 kWh/any, el que representa el 17% del consum d’electricitat del centre educatiu.

El cost d'aquesta instal·lació ha estat de 16.270,42 euros, dels quals 7.200 euros han procedit de la campanya ‘Del Pla a l'acció’ (2022-2023) que promou la Diputació de Girona i, la resta, han estat aportats pel mateix Ajuntament d’Olot.

La nova instal·lació funciona amb règim d’autoconsum, compta amb una potència de 8,3kW i permetrà reduir l’emissió de 3,3 tones anuals de CO2 a l’atmosfera i més de 1.200 euros en la factura elèctrica de l’equipament.

El nou equip també compta amb un aparell de monitoratge i un panell que, situat al vestíbul d’entrada a l’edifici principal, permet mostrar la producció d’energia elèctrica acumulada en kWh, la potència elèctrica instantània i l’estalvi acumulat de CO2 en tones. Dades que també es podran incorporar de forma actualitzada al web del centre.

D’aquesta manera, l’actuació en aquest centre escolar s’afegeix a les instal·lacions d’energia solar fotovoltaica que ja funcionen en altres edificis municipals d’Olot, com a la seu de la Policia Municipal –que el 2021 ja va produir 5.360 kWh - la instal·lació de la llar d'infants La Gredera – que el 2021 va generar 5.744,11 kWh - i la de l'escola del Pla de Dalt que, en el mateix període, va produir 6.130 kWh.

Aquesta nova instal·lació forma part de la sèrie d’accions impulsades des de l’Ajuntament d’Olot per reduir la despesa energètica i lluitar contra el canvi climàtic. Segueix les línies marcades pel Pacte d’Alcaldes, del qual el municipi en forma part des del passat 23 de febrer del 2012.