Ayats (ERC): ''La mobilitat sostenible és un dels eixos cabdals de la Girona del futur''

El candidat a l'alcaldia aposta per la mobilitat sostenible a la ciutat

El Vicealcalde i candidat d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats, referma el seu compromís amb les polítiques mediambientals i assegura que “la mobilitat sostenible és un dels eixos cabdals de la Girona del futur. És per això que des del govern de la ciutat hem impulsat la construcció d’un gran aparcament tancat i gratuït per a bicicletes al Parc Central”. Ayats ha fet aquestes declaracions acompanyat de la Consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, durant la seva visita a la ciutat de Girona.

Aquest mòdul tindrà una capacitat per unes 70 bicicletes, que estaran protegides amb un ancoratge d’alta seguretat i estarà finançada pels fons europeus Next Generation. Es tracta d’una iniciativa que va impulsar Esquerra quan estava a l’oposició el març del 2020 i que ara, des del govern, ha pogut materialitzar el seu compromís.

“El projecte se situa al costat de les estacions de tren i autobusos, un emplaçament estratègic del transport públic de la nostra ciutat”, assegura el Vicealcalde Quim Ayats, que sosté que “és clau que Girona estigui ben connectada amb la resta del país i d'Europa per poder ser una ciutat moderna i competitiva”. 

De la seva banda, la Consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha assegurat que “sigui des del govern de la Generalitat o des del govern de Girona, Esquerra Republicana aposta per la mobilitat sostenible, per la mobilitat intel·ligent, i ho fem al servei de les persones.

Per això és tant bona aposta aquest aparcament per bicicletes, al costat de les estacions de tren, perquè justament són els dos transports que simbolitzen aquesta sostenibilitat”. “Amb aquesta visió Europea, volem ser referents des de Girona. Enhorabona a l’equip d’Esquerra Republicana a Girona per aquesta iniciativa”, afirma la Consellera Meritxell Serret.