Girona aprova definitivament fer l'aparcament antirobatori de bicicletes a l'entorn del TAV

La seva instal·lació té un pressupost de gairebé 100.000 euros

L'Ajuntament de Girona ha aprovat definitivament aquest mes de juliol el projecte de les obres de construcció d'un aparcament antirobatori per a bicicletes a l'estació intermodal del Tren d'Alta Velocitat (TAV) que té un pressupost de 96.785,52 euros (IVA inclòs). La ciutat ha escollit un format tipus gàbia, com el que es va instal·lar a Gavà el juny del 2019 en comptes del tipus túnel que s'ha posat en altres emplaçaments.

El pàrquing de Gavà, que també va costar uns 100.000 euros, té 100 places d’aparcament en dos nivells, places per a bicicletes de càrrega, armariets amb clau on carregar les bateries elèctriques i un espai on fer petites reparacions.

Girona ha previst un projecte similar en estructura i funcionament però falta determinar en quin lloc se situaria, alhora que manca concretar quan començarien les obres, que serien mínimes. L'aprovació d'aquesta instal·lació arriba després d'aprovar-se una moció el novembre del 2019 de la mà d'ERC i que va rebre el suport de tots els grups. Llavors, l’equip de govern liderat per JxCat es va comprometre a elaborar en un termini de sis mesos un estudi sobre la viabilitat d’instal·lar un aparcament segur per a bicicletes en les immediacions de l’estació de Renfe, inspirat en el servei ‘Bicibox’ que s’ofereix en l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb l’objectiu d’executar-lo el 2020.

La proposta dels republicans era oferir a la ciutadania un espai tancat i protegit per a bicicletes en una zona estratègica, facilitant la mobilitat intermodal. “Aquesta ha de ser una prova pilot que, en cas de ser exitosa, es pugui ampliar a altres punts de la ciutat”, sostenia el març del 2020 la regidora Annabel Moya, que remarcava que “la realitat ens obliga, com a Ajuntament, a seguir treballant per impulsar aquest vehicle, posant totes les facilitats per a garantir que moure’s en bici per la ciutat de Girona i les seves immediacions sigui pràctic, àgil, segur i accessible”.