La 9a Run4Cancer se celebrarà el 5 de febrer en dotze poblacions gironines

La sortida es farà simultàniament a les 9 del matí a la majoria de les seus

La Run4Cancer, la cursa solidària que la Fundació Oncolliga Girona organitza amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, se celebrarà aquest any el 5 de febrer simultàniament en una dotzena de poblacions gironines.

Anglès, Bellcaire d'Empordà, Flaçà, Maçanet de la Selva, Navata, Olot, Palafrugell, Planoles, Porqueres, Riudellots de la Selva, Salt i Tossa de Mar seran seu d'aquesta tradicional cursa, que enguany arriba a la novena edició.  La sortida es farà simultàniament a les 9 del matí a totes les poblacions, excepte a Planoles i Tossa de Mar, on tindrà lloc una hora més tard.

Les inscripcions ja estan obertes online al web de l’entitat i tots els que s’hagin inscrit abans del 26 de gener rebran com a obsequi una gorra commemorativa de la cursa i una bossa tipus "totebag". Per inscriure’s cal fer un donatiu de 10 euros a l’entitat.

La informació sobre horaris i punts de recollida dels obsequis i sobre el lloc de sortida de la cursa el dia 5 de febrer estan disponibles també al web.

Conferència sobre la supervivència al càncer

Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer,  Oncolliga Girona ha organitzat també la xerrada "Els pacients amb càncer viuen més. L'evidència epidemiològica", en la qual s'analitzaran les dades de l'estudi internacional Concord sobre la supervivència al càncer i s'explicarà com es treballa al Registre de Càncer de Girona.

L’estudi Concord és el més gran i actualitzat de les tendències de supervivència basades en la població i s’ha elaborat a partir de les dades de més de 37 milions de persones, proporcionades per 322 registres de càncer de 71 països.

La conferència se celebrarà el 2 de febrer a les 19.00 h. a l'Hotel Carlemany i anirà a càrrec d'un dels autors de l'estudi Concord, el Dr. Rafael Marcos-Gragera, investigador de l’IDIBGI i epidemiòleg de l’ICO-Pla Director d’Oncologia.

La xerrada es podrà seguir també en streaming pel canal de Youtube de la Fundació Oncolliga Girona.