El PSC de Girona reclama amb urgència saber on pot anar el nou Trueta

El Departament de Salut segueix esperant que el consistori li proposi uns terrenys a la zona nord

El 16 d’abril de 2012 el ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar una moció presentada pel grup socialista en la que es va prendre l’acord que l’equip de govern de la ciutat treballaria per defensar la construcció del nou Hospital Josep Trueta a la zona nord de la ciutat. Ha passat més d’un any i el Departament de Salut de la Generalitat encara està a l’espera que el govern municipal li comuniqui quin són els terrenys disponibles en aquest punt de Girona per ubicar-hi el projecte. En la mateixa moció també es va aprovar instar al Govern de la Generalitat a clarificar la situació amb urgència.

Projecte aturat

Des d’aleshores, durant tot aquest any, Pia Bosch, Cap de l’Oposició a Girona, ha demanat reiteradament en el torn de precs i preguntes de cada sessió plenària quines novetats hi havia en aquest sentit i l’alcalde ha respost que en breu hi hauria notícies al respecte. “Novament veiem una manca de lideratge i de projecte de ciutat, perquè passa el temps i l’equip de govern no ha fet cap pas endavant en un projecte tant i tant important per a la ciutat com és el nou Hospital Trueta i el Campus de Salut”, ha remarcat la portaveu socialista. Segons Bosch, treballar per la ubicació del projecte a Girona i al nord de la ciutat és un dels compromisos signats entre PSC i CiU el juliol de 2011 per a l’aprovació del cartipàs, a més d’haver-se aprovat la moció ara fa un any. Justament en aquell moment i tal com consta en l’acta de la sessió plenària de 16 d’abril de 2012 l’alcalde de Girona va dir: “si a algú li queda algun dubte ho tornaré a repetir, el Trueta no anirà fora de Girona i no deixarà la seva ubicació”. Un compromís que, segons els socialistes gironins, novament es queda en les paraules i no l’acompanyen els fets.

Més que un nou hospital

Pia Bosch ha reclamat avui que aquesta mateixa setmana l’Ajuntament de Girona comuniqui al Departament de Salut quin terrenys del nord de la ciutat posa a la seva disposició per al projecte iniciat l’any 2007 que ja fa un parell d’anys que està aturat. “El projecte del nou Trueta no només és un nou Hospital del segle XXI que millorarà la qualitat assistencial i donarà cobertura a tota la ciutat, al Gironès, al Pla de l’Estany i al sud del baix Empordà” ha reiterat Pia Bosch “és molt més que això, és un projecte estratègic de recerca amb la ubicació del nou Campus de Salut i d’activitat econòmica amb la reserva de terrenys perquè s’hi instal·lin empreses del sector biotech”. És en aquest sentit que la Cap de l’Oposició de Girona veu incomprensible que l’equip de govern encara no hagi fet cap pas per a impulsar-lo.