Conveni interinstitucional per fomentar la recerca i formació esportiva

Servirà per dur a terme estudis i accions formatives en l’àmbit de l’esport i l’educació física

La Diputació de Girona, el Consell Català de l’Esport, la UdG, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) han signat aquest matí un conveni de col·laboració per afavorir el desenvolupament i la realització d’activitats de recerca i de formació permanent en les ciències de l’esport i l’educació física.

Es tracta d’un conveni marc que estableix les bases sobre les quals s’assentaran diversos acords que serviran per portar a terme estudis i accions formatives en l’àmbit de l’esport i l’educació física a les comarques de Girona. Aquestes accions tindran sempre en compte els ciutadans i aniran destinades principalment a regidors, tècnics municipals, directius, tècnics d’entitats esportives i estudiants.

Han participat en la signatura del conveni Joan Giraut, president de la Diputació de Girona; Ivan Tibau, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; Anna Maria Geli, rectora de la UdG; Xavier Sanllehí, president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, i Marià Judez, president d’EUSES.

Durant la presentació del conveni, Joan Giraut ha assenyalat que amb el conveni es formalitza “una col·laboració entre els diferents agents que en l'àmbit de l’ensenyament esportiu treballem sobre les comarques de Girona”. Ivan Tibau ha remarcat la importància que “la formació esportiva pugui arribar a tothom que ho necessiti” i ha fet referència a la modificació de la Llei de les professions de l’esport de Catalunya que permetrà que “la gent d’aquí pugui anar fora”. Anna Maria Geli ha destacat el compromís de la UdG amb el territori i les terres gironines. “És molt important —ha dit Geli— que la formació que es faci sigui la que necessita el territori”. Per la seva banda Xavier Sanllehí ha remarcat que el conveni permetrà optimitzar la coordinació entre els diferents agents implicats i Marià Judez ha celebrat que el conveni inclogui també l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES).