Dos detinguts per tenir un cultiu indoor amb 678 plantes de marihuana a Blanes

La droga està valorada en gairebé 100.000 euros

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Blanes (Selva) van participar aquest desembre en el desmantellament d'un cultiu de marihuana a l'interior d'un local situat al barri de la Plantera, procedit a la detenció de dues persones acusades d'un presumpte delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Els fets es van iniciar arran d'una denúncia de veïns que es queixaven d'un soroll excessiu provinent d'unes màquines d'aire condicionat provinents del local. Dos agents de paisà de la Policia Local es van apropar per preguntar a un inquilí sobre el soroll i li van demanar que obrís la porta. Fou aleshores quan van veure la plantació de marihuana des de l'entrada i es va demanar un ordre judicial per a accedir-hi.

L'endemà mateix, agents dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local van accedir i es van trobar amb 678 plantes així com diversos instruments i útils relacionats amb el cultiu. El valor econòmic aproximat de les plantes de marihuana confiscades s’estima que s'aproxima als 100.000 euros segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri d'Interior, malgrat el càlcul de la Policia Local de Blanes és, segons ells, d'1,7 milions d'euros.

A dins el local també hi havien 211 focus de llum amb transformador, 37 ventiladors, 7 aires condicionats, 14 filtres amb la seva caixa extractora, 78 sacs de terra, 2 contenidors de dipòsits d’aigua de plàstic i 6 ampolles d’un litre cadascuna, amb adob líquid. Els agents també van observar com s'havia punxat la llum.