Judici a un jove per segrestar l'exparella, retenir-la i colpejar-la

El processat s'enfronta a 11 anys de presó

L'Audiència de Girona ha jutjat un jove acusat de segrestar l'exparella a Roses (Alt Empordà), retenir-la més d'un nit a l'interior del seu cotxe i colpejar-la constantment. El noi, Tomás Sánchez, tenia vigent una ordre d'allunyament, però tot i això ell i la víctima s'anaven veient. Els fets van tenir lloc a mitjans de novembre de l'any passat.

Segons la versió de la noia, l'acusat la va obligar a entrar al seu cotxe i, durant unes dotze hores, la va colpejar, amenaçar de mort i atemorir constantment. Entre d'altres, li va donar cops a les cames amb el gat del vehicle. El jove -que ho ha negat tot- s'enfronta a més d'11 anys de presó per detenció il·legal, amenaces, lesions i trencament de condemna.

Els fets que han arribat avui a judici van tenir lloc a mitjans de novembre de l'any passat. Aleshores, l'acusat i la víctima -que havien sortit junts durant un any- ja eren exparella i, fins i tot, el noi tenia vigent una ordre d'allunyament. Tot i això, els dos es continuaven veient i mantenien una relació conflictiva, marcada pels insults i les amenaces.

Segons sosté l'acusació, però, la nit del 17 de novembre l'acusat va anar més enllà de les paraules. De males maneres, va obligar la noia a entrar al seu cotxe i, durant tota la matinada, la va retenir amb ell i la va colpejar nombroses vegades. De fet, la noia ha explicat al judici que, durant unes dotze hores, l'acusat la va portar d'una punta a l'altra de Roses i que no va deixar de picar-la ni d'insultar-la.

Entre d'altres, el processat la va dur fins a Punta Falconera, la urbanització d'Els Grecs o a l'Almadrava. A més de donar-li bufetades i empentes, la jove també ha explicat que Tomás Sánchez va arribar a treure el gat del cotxe i li va colpejar les cames.

Tot i que en alguns moments l'acusat la deixava sortir del vehicle, la noia ha relatat que no va gosar fugir perquè l'acusat l'advertia amb matar-la tan a ella com a tots aquells a qui provés de demanar ajuda. Encara que la noia va tenir ocasions per escapar-se (fins i tot, es van trobar amb una parella de guàrdies civils), ella mateixa ha declarat que no va atrevir-se a fer-ho perquè tenia por.

Entravessar el cotxe

La jove també ha admès que, en alguns moments, ella també havia colpejat l'acusat i l'havia insultat, perquè la situació la superava. Segons ella, no va ser fins a quarts de dotze del matí de l'endemà -el dia 18- quan va veure l'oportunitat de fugir.

Aprofitant que es trobaven aparcats al costat de la carretera que pujava cap al castell de la Trinitat, la jove va sortir del cotxe i va anar de dret cap a un altre vehicle (un tot terreny) que s'havia aturat a escassos metres. Aleshores, el processat va entravessar el seu cotxe al mig de la calçada per evitar que marxés, va començar a donar cops al tot terreny -on la noia havia aconseguit entrar- i va amenaçar el matrimoni que hi havia a dins.

Al cap de poca estona, una patrulla de la Policia Local de Roses, a qui el matrimoni havia avisat, va detenir l'acusat. Des d'aleshores, el jove es troba empresonat.

Nega els fets

Per la seva banda, Tomás Sánchez ha negat els fets que se li imputen. El jove ha assegurat que, en cap cas, va retenir la víctima durant hores al vehicle. Segons ha explicat, durant tota aquella matinada, els dos van anar de festa a una discoteca de Figueres i va ser quan tornaven cap a Roses -ja a primera hora del matí del dia 18- quan van començar a discutir-se.

Segons Sànchez, va ser la noia qui es va posar feta una fera i, durant el trajecte, no va deixar de colpejar-lo. Ell, per la seva banda, mentre conduïa, sí que ha admès que li havia donar empentes per treure-se-la del damunt.

Quan van arribar a Roses, i mentre pujaven la muntanya, l'acusat ha dit que la noia va sortir del vehicle de cop i volta i va anar de dret cap al tot terreny. Aleshores, el jove ha reconegut que es va posar nerviós i que, per això, va entravessar el cotxe al mig de la carretera.

Per aquests fets, Tomás Sánchez s'enfronta a una pena global d'11 anys i nou mesos de presó. La fiscal li imputa un delicte de detenció il·legal, tres de lesions, un d'amenaces greus, un de trencament de condemna i una falta de danys. A més de la presó, l'acusació pública demana que l'acusat no es pugui acostar a menys de 300 metres de la seva exparella durant 23 anys i que hagi de pagar-li una indemnització de 5.380 euros.

Per la seva banda, la defensa demana només que se li imposi una condemna de sis mesos de presó pel delicte de trencament de condemna (perquè quan van passar els fets, l'acusat tenia vigent l'ordre d'allunyament).