Detenen un jove per dos atracaments a punta de navalla a Girona i per utilitzar targetes de les víctimes

El primer robatori el va cometre acompanyat d'un menor d'edat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 19 anys per dos atracaments amb punta de navalla en ple carrer a Girona i per utilitzar les targetes robades a les víctimes per fer compres a botigues de la ciutat.

El primer robatori, segons ha conclòs la investigació policial, el va perpetrar acompanyat d'un menor d'edat, a qui la fiscalia de menors citarà properament com a investigat. Al major d'edat, li atribueixen dos delictes de robatori amb violència i sis estafes bancàries lleus. El primer atracament va tenir lloc el 26 d'octubre. Els dos joves van abordar la víctima a la zona de la Devesa. Mentre un d'ells l'empentava, l'altre l'amenaçava amb la navalla.

Li van robar un mòbil i dues targetes, que van fer servir poc després per pagaments a tres comerços de la ciutat. En total, 60 euros. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació i van aconseguir imatges dels sospitosos. Durant les indagacions, van poder relacionar el major d'edat amb un segon atracament del 10 de novembre a la zona de Pedret.

En aquesta ocasió, el detingut va actuar sol i va intimidar a la víctima amb una navalla i la va fer caure a terra per poder robar-li una motxilla. L'endemà de cometre el robatori, i acompanyat altra vegada pel menor, van fer de nou tres compres amb una targeta robada a la segona víctima. En total, 10,20 euros gastats a dos bars-restaurants de la ciutat.

Els policies van poder concloure que el detingut major d'edat era l'autor dels dos fets i que el segon era un menor que havia participat en el primer robatori i en la comissió de les estafes que es van fer posteriorment als dos robatoris.

La investigació va culminar el 15 de desembre amb la detenció del major d'edat i la identificació del menor. El detingut amb antecedents policials va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona i va sortir en llibertat a l'espera de judici. El menor serà citat davant de la Fiscalia de Menors quan sigui requerit.