Fins a 48.840 persones visiten Circusland de Besalú en el seu segon any

Circus Arts Foundation ha organitzat dues Quines singulars per aquest cap de setmana

El 18 de desembre de 2020 es va inaugurar la primera fase de Circusland, el Palau Internacional de les Arts del Circ promogut per Circus Arts Foundation, al cor de la Vila Comtal de Besalú (Garrotxa). Aquell mateix dia es va decretar el confinament comarcal com a  mesura per a evitar la propagació de la pandèmia.

Si en el seu primer any, el primer equipament professional dedicat al patrimoni circense d’Europa va rebre més de 32.000 visitants, en el seu segon any, aquest 2022, la xifra s’ha enfilat fins als 48.840, és a dir, un increment de més de 16.000 persones.

Aquests bons resultats s’expliquen gràcies a la bona acollida que està rebent la nova experiència a Besalú sumat a l’aixecament de les restriccions que progressivament està permetent reprogramar tant les sortides escolars, com les excursions de tercera edat o de touroperació internacional.

En paral·lel a la visita dels 1.500 metres quadrats d’exposició a l’edifici de Cal Coro, Circusland ha comptat amb dues activitats estiuenques amb molt bona acollida: en primer lloc la cocteleria Formidable emplaçada a la terrassa mirador de l’edifici i, el mes d’agost, l’èxit de la segona entrega de Nits de Circ amb més de 12.000 espectadors: un circ sense sostre muntat als Jardins del Molí, primer, al peu de Circusland, i, després dins la Ciutadella de Roses.

Dues Quines molt singulars

Els promotors de l’equipament cultural han decidit festejar l’efemèride aquest cap de setmana amb una activitat ben pròpia d’aquestes dates: dues Quines amb actuacions al Pavelló municipal de Besalú. La primera aquest proper dissabte a les 19.30h que, amb el nom de “Besalú Comedy Quina”, comptarà amb Lloll Bertran i Lo Pau de Ponts. La segona, aquest diumenge a partir de les 17h, amb el nom de la “Quina del Circ” i amb tres atraccions internacionals intercalades entre les 12 quines cantades. Es tracta del malabarista xilè Mikhail Milla, un dels nous valors d’aquesta disciplina circense de precisió; d’Argentina les acrobàcies del reputat Duo Solys i del Circ Nacional de Cuba l’equilibrista Hector Izquierdo.

D’altra banda els “lloros” de la quina, nom que reben tradicionalment els cantaires del joc, seran d’una banda, el popular Màgic Andreu i d’altra banda, Genís Matabosch, director i presentador del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona. Els dies previs a la quina, el Pavelló municipal de l’U d’octubre de Besalú, l’espai que acollirà l’activitat, modificarà la seva pista on s’hi instal·laran dos escenaris: un per a rebre els cantaires i l’altre, circular i al bell mig, per a les atraccions de circ.

Ja s’han venut més de 700 cartrons anticipadament a través dels webs www.ComedyQuina.com i www.QuinadelCirc.com, al telèfon 972 50 53 17 (tots els dies d’11 a 19h) i a la taquilla de Circusland (Plaça Prat de Sant Pere, 15 de Besalú, de dijous a diumenge, d’11h a 19h). El preu de cada cartró únic (vàlid per les 12 quines) varia depenent de la data que es comprin: fins la vigília 14 euros o el mateix dia 15 euros. Enmig dels premis tradicionals a les quines (des de paneres a pernils) se’n sortejaran d’altres com entrades per Circusland o el Gran Circ de Nadal; patinets elèctrics o, fins i tot un viatge per a dues persones a París per a poder assistir a una funció del llegendari Cirque d’Hiver Bouglione en la seva edició del 170è Aniversari.

L’espectacle de sobre aigua més gran d’Europa

En la seva novena edició, d’aquí dues setmanes, el Gran Circ de Nadal de Girona proposarà un espectacle totalment nou concebut exclusivament per a veure’s només a Girona: el major espectacle sobre aigua d'Europa.

Del 26 al 30 de desembre, el Pavelló d’Esports de Fontajau es transformarà en un gran circ estable capaç d’acollir una de les produccions circenses més sorprenents dels darrers temps: al damunt d’una pista aquàtica gegant que contindrà 120.000 litres d’aigua evolucionaran fins a 25 artistes internacionals en un esclat de color i màgia. La presència escènica de l’aigua es tradueix al llarg de l’espectacle en fonts sincronitzades i pluja artificial.

Una aposta pel circ internacional d’alta qualitat per a que les famílies gironines es retrobin al voltant de la pista en aquestes festes tan especials. La nova producció ja ha superat les 12.000 entrades venudes anticipadament.