Ben Harper, Ludovico Einaudi, Pat Metheny i Jethro Tull, primeres confirmacions del 61è Porta Ferrada

Les entrades per als concerts surten aquest divendres a la venda a la web del certamen

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) escalfa motors i desvetlla alguns dels noms que formaran part de la seva 61 edició. Després que l'any passat suspengués la seva gira europea, i també la seva cita al certamen, el nord-americà Ben Harper arribarà el 2023 a Sant Feliu "amb energies totalment renovades després d'unes temporades difícils", anuncia l'organització.

Serà un dels caps de cartell, juntament amb l'italià Ludovico Einaudi, que ha escollit el festival per fer para dins la seva gira europea i presentar en exclusiva a Catalunya el seu nou espectacle. La llista dels primers confirmats també inclou el grup de rock progressiu Jethro Tull, liderat per Ian Anderson que actuarà per segon cop al festival.

A l'escenari de Porta Ferrada, Jethro Tull hi farà un repàs dels èxits de la seva extensa carrera. Dins aquesta primera tongada de confirmacions, també hi ha el cantautor Jorge Drexler, que després de guanyat set Grammy aquest 2022, tornarà al festival "amb una proposta molt especial", anuncia l'organització.

A més, el festival ganxó i un dels degans de la Costa Brava, també inclourà al cartell del 2023 el grup 'Fangoria', que acaba de publicar el seu single 'Ex Profeso'. "Alaska i Nacho Canut, juntament amb Mario Vaquerizo i Las Nancy Rubias, s'afegeixen a la festa", diu l'organització del Porta Ferrada. A l'escenari de Sant Feliu de Guíxols, "protagonitzaran un concert que, en paraules d'Olvido Gara, anirà a tot làser", precisen des del certamen ganxó.

Aquesta primera tongada de confirmacions la tanca el guitarrista Pat Metheny. "Indiscutiblement, una de les grans referències del jazz contemporani, que tornarà a Sant Feliu amb el seu característic so que ha influenciat diverses generacions d'artistes", diuen des del festival.

Les entrades per a aquests concerts surten demà al migdia a la venda a la web del Porta Ferrada. Aquest estiu, el festival va tancar la 60a edició amb xifres històriques. En total, els diferents concerts i propostes van atraure 49.357 espectadors (una xifra que va créixer un 17,5% en relació al 2021). El cartell va comptar amb catorze actuacions internacionals en exclusiva a Catalunya, entre les quals va destacar Iggy Pop.: