La Policia Local de Vidreres actua en 140 casos d'ocupacions al llarg del 2022

El cos ha desmantellat dues plantacions de marihuana en zones boscoses

La Policia Local de Vidreres (Selva) ha fet 140 actuacions per ocupacions al municipi al llarg del 2022. De tots aquests serveis, 75 d'ells eren per evitar que les persones establissin l'ocupació i els propietaris puguessin recuperar l'habitatge abans d'entrar en un procés judicial.

L'alcalde del municipi, Jordi Camps, creu que "la justícia no ens ajuda" i per això demana més solucions. De fet, Camps assegura que han detingut "fins a tres vegades" les mateixes persones per ocupar un habitatge. El cos local també ha desmantellat dues plantacions de marihuana de grans dimensions ubicades en zones boscoses del municipi. A més, ha col·laborat amb la Policia Nacional per aturar dues organitzacions criminals dedicades al tràfic de drogues.

Pel que fa al consum de drogues al carrer, els agents han focalitzat els esforços en fer controls a la via pública i posant l'accent en menors d'edat. En tot aquest 2022 s'han denunciat una vintena de persones que havia consumit droga al carrer.

L'incivisme també ha estat un dels temes que ha ocupat la Policia Local de Vidreres durant aquest any. Els abocaments il·legals han disminuït i el cos ho atribueix a una ràpida actuació i també a la instal·lació de càmeres de vigilància. La policia ha identificat diverses persones per haver abocat deixalles de forma il·legal i aquestes persones han estat sancionades.

Sobre els cotxes que aparquen malament a la zona vermella del municipi, el cap de la Policia Local, Raül Real, ha remarcat que hi ha una "davallada molt substancial" de vehicles denunciats. Real creu que l'augment de patrullatge en els carrers més cèntrics ha afavorit que la gent utilitzi les zones vermelles correctament i això fa que hi hagi "una millora en la circulació de vehicles".

Durant aquest 2022 els agents de la Policia Local ja compten amb càmeres unipersonals i un radar mòbil. Aquest aparell servirà per evitar conduccions temeràries en punts conflictius de Vidreres. Els agents també compten amb pistoles Taser des d'aquest any, després de rebre una formacions per especialitzar-se en l'ús d'aquests aparells.

De cara a l'any vinent es preveu que el cos compti amb més material i formació. Des de l'Ajuntament de Vidreres han anunciat que compraran nous radars, sonòmetres i un detector de substàncies.