Figueres quadruplica en un any la instal·lació de plaques solars en cases particulars i indústries

Des del maig d'aquest any, la xifra s'ha disparat i s'han tramitat un total 92 permisos

L'increment del preu de l'energia ha fet disparar i molt la demanda per instal·lar plaques solars als teulats. Malgrat la inversió inicial, molts particulars hi veuen una inversió a llarg termini i són molts els que opten per aquesta via per a l'autoconsum.

A Figueres (Alt Empordà), en l'últim any el nombre de permisos que s'han tramitat en el que portem d'any multiplica per quatre els que es van tramitar durant tot l'any passat. I si ens fixem en el 2020, la xifra encara és més aclaparadora.

Fa dos anys, en ple esclat de la pandèmia se'n van tramitar 10 en total. D'aquestes, nou van ser obres menors. L'any passat, en canvi, la xifra es va doblar i se'n van tramitar 23 en total. D'aquestes, 15 van ser obres menors i 8 més comunicades.

Fins al maig d'aquest 2022, s'havien iniciat 24 expedients, la majoria (20) comunicacions. Des d'aleshores i fins aquest mes de novembre, s'hi ha sumat 20 obres menors menys i 48 comunicacions, que sumen un total de 92 permisos per instal·lar plaques fotovoltaiques.

El regidor d'Urbanisme, Xavier Amiel, diu que la majoria d'aquestes instal·lacions s'han fet en cases unifamiliars i indústries. "Als edificis plurifamiliars, molt nombrosos a la ciutat, és més difícil de gestionar i n'hi ha hagut pocs", explica. En aquest sentit, diu que l'encariment del preu de l'energia hi ha jugat un paper fonamental i que tot fa pensar que les xifres continuaran creixent.