Comença la reparació del pont de la GI-682 a Blanes malmès pel Gloria

Els treballs tindran una durada d'un mes i hi hauran afectacions de trànsit

Les obres de reparació del tram de la GI-682 al seu pas per Blanes (Selva) i que enllaça amb Palafolls (Maresme) han començat avui. El pont va quedar malmès després del temporal Gloria registrat el gener del 2020.

A finals de la setmana passada el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori va comunicar l’inici de les obres a l’Ajuntament de Blanes perquè prengués les mesures oportunes. Els treballs que han començat aquesta setmana estaran centrats en substituir les tanques new jersey que hi ha al costat del pont aigües en ambdós laterals.

Les obres compten amb un termini d’execució d’un mes, i preveuen diverses accions amb l’objectiu de preservar el manteniment i conservació de la infraestructura. Mentre durin els treballs està previst que en determinats moments hi hagi circulació amb pas alternatiu. D’altra banda, coincidint amb les hores punta, es permetrà la circulació en doble sentit.

Així, tal com es descriu en la informació facilitada pel govern català, es milloraran els sistemes de contenció actualment instal·lats i es posaran nous sistemes de contenció. Es farà el sorrejat, repicat i reparació de formigó, la passivització de les armadures, i l’aplicació de morter de reparació. Finalment, una altra actuació preveu que es determinin les causes de l’oxidació de les armadures de la biga, procedint a la posterior reparació de la mateixa.