Temporada Alta homenatja Sondheim amb un espectacle dirigit per Mario Gas

Una vintena d'intèrprets posaran veu als temes de quatre muntatges que ha adaptat el director

El festival Temporada Alta tancarà l'edició d'aquest 2022 aquest cap de setmana amb un musical. Es tracta de 'Sondheim x Sondheim', un homenatge al compositor que va morir l'any passat i que està dirigit per Mario Gas.

Al llarg d'una hora i tres quarts es repassaran alguns dels temes més representatius dels musicals 'Golfus de Roma', 'Follies', 'Sweeney Todd' o 'A Little Night Music', musicals composats per Stepgen Sondheim que a Catalunya van arribar de la mà de Mario Gas. El musical es podrà veure el divendres i dissabte al Teatre Municipal de Girona i hi participaran 21 intèrprets, com ara Jordi Boixaderas o Vicky Peña. També hi haurà una banda d'onze músics en directe.

De fet, Mario Gas ha estat l'encarregat d'adaptar els musicals 'Golfus de Roma', 'Follies', 'Sweeney Todd' i 'A Little Night Music' a Catalunya i també a l'Estat. Ara, agafarà part del repertori d'aquests quatre musicals i els inclourà en aquest concert on hi participaran 21 intèrprets i onze músics.

'Sondheim x Sondheim' combinarà fragments de vídeo dels musicals amb actuacions en directe. El director Mario Gas ha recordat que els quatre musicals que ell ha dirigit han comptat "pràcticament" amb la mateixa gent. Per això ara recupera la "companyia" habitual per participar en aquest concert únic en tot l'Estat.

Fragments en vídeo i música en directe

En els reculls de vídeo hi haurà actuacions on es prioritzarà la participació de "gent que ja no hi són entre nosaltres", mentre que les actuacions en directe seran protagonitzades per actors com Jordi Boixaderas, Vicky Peña, Enric Arguimbau o Meritzell Coma. Gas ha assegurat que es podran escoltar els temes més reconeguts dels quatre musicals i "una petita sorpresa" que serà un tema en anglès.

Els temes de 'Golfus de Roma' i 'Follies' seran en castellà, perquè és en la llengua que es van adaptar, mentre que els de 'Sweeney Todd' i 'A Little Nigth Music' es cantaran en català.

Lletra humanista

Mario Gas ha recordat que les lletres de Sondheim tenen una vessant "humanista" que permeten recuperar-les i adaptar-les amb una "visió molt romàntica" de la societat. Per la seva banda, el director del Temporada Alta, Salvador Sunyer, ha recordat que les obres de Sondheim tenen "unes històries diferents" i els musicals "estan plantejats d'una altra manera" que la majoria d'obres, ja que potenciava la vessant més dramaturga per sobre de la musical.

'Sondheim x Sondheim' posarà el punt i final al festival Temporada Alta d'enguany amb un doble passi el divendres i el dissabte al vespre al Teatre Municipal de Girona. Després d'aquesta estrena dins del festival, el director s'ha mostrat obert a portar l'espectacle a d'altres punts de Catalunya o de l'Estat "si algú hi està interessat".