Detingudes cinc persones en diversos delictes de trànsit

En una de les actuacions policials es va recuperar un camió robat a Bulgària

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra dels sectors de trànsit de Girona i Figueres van detenir cinc persones, per diferents fets de trànsit ocorreguts entre el 26 d’abril i l’1 de maig. El primer dels fets va tenir lloc el vespre del 26 d’abril a la població d’Espolla (Alt Empordà). Els Mossos van tenir coneixement que un vehicle havia tingut un accident de trànsit per sortida de via.
 
Quan els agents van arribar al lloc van comprovar que el conductor havia resultat il·lès, tot i que podia podria trobar-se sota els efectes de les substàncies estupefaents. Li van realitzar la prova de detecció i va donar positiva per consum de cànnabis. Sebastien B, de 33 anys i de nacionalitat francesa va quedar detingut per conduir sota els efectes de les drogues.
 
El mateix vespre del dia 26, es va rebre l’avís d’un accident de trànsit dins del terme municipal de Figueres. Es tractava d’una sortida de via sense ferits. En fer-li la prova d’alcoholèmia al conductor, va donar un resultat positiu de 0.41 mg d’alcohol per litre d’aire expirat. Es va detenir el conductor, Franc Z, de 40 anys i de nacionalitat francesa per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques.
 
L’endemà, dia 27 d’abril, els mossos de trànsit havien establert un punt de control prop de Vilademuls, per les restriccions de trànsit de la carretera N-II. Durant el control es va detectar un camió que constava com a sostret a Bulgària. El vehicle va quedar immobilitzat al lloc i es van posar els fets en coneixement de les autoritats búlgares.
 
Durant el matí del 28 d’abril, una patrulla de trànsit va veure un turisme que circulava fent ziga-zagues a la N-II, prop de Vilademuls.
 
Els mossos van aturar el vehicle i van detectar que el conductor mostrava signes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. Li van fer la prova d’alcoholèmia i va donar un resultat positiu de 0.89 mg d’alcohol per litre d’aire expirat. El conductor, Mikael S, de 18 anys i de nacionalitat francesa va quedar detingut per conduir en estat etílic.
 
El mateix dia 28, agents de la policia local de Castelló d’Empúries van detectar un vehicle circulant en sentit contrari per la carretera C-260. Un cop interceptat, els mossos van detenir el conductor, Jean Michel M, de 35 anys i de nacionalitat francesa per conduir amb una taxa positiva d’1 mg d’alcohol per litre d’aire expirat.
 
El darrer fet va ser l’1 de maig a la carretera C-31 prop de Pals. Un mosso, que es trobava fora de servei, va alertar que un turisme circulava envaint constantment el sentit contrari, posant el greu perill la circulació per la via. Una patrulla va interceptar el vehicle i va detenir el conductor, Avtandil N, de 49 anys i de nacionalitat georgiana, després de comprovar que circulava amb una taxa d’alcoholèmia de 0.85 mg d’alcohol per litre d’aire expirat.
 
Tots els detinguts van passar a disposició judicial als corresponents jutjats i van quedar en llibertat amb càrrecs.
 
D’altra banda, el 28 d’abril quatre conductors espanyols van quedar imputats per un delicte contra la seguretat viària en el transcurs d’un control d’alcoholèmia a la carretera N-II, dins del terme municipal de Fornells de la Selva.
 
Tres dels imputats van ser per conduir amb taxes d’alcoholèmia superiors als 0.60 mg d’alcohol per litre d’aire expirat. La quarta persona va ser imputada per conduir tot i haver perdut tots els punts del permís de conduir.
 
Tots ells van ser citats per tal de comparèixer al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, quan siguin requerits.