Girona i Alcorcón es juguen l'ascens directe

Es preveu ple absolut per desbancar els madrilenys de la segona posició (20:00h, E3)

A Girona ningú dubta en qualificar el partit d’aquesta tarda davant l’Alcorcón com el més important de la temporada. A falta de només sis jornades pel final –quatre partits a casa i dos a fora- l’afició blanc-i-vermella somia amb adjudicar-se la segona plaça, la que dóna accés directe a Primera Divisió. Una segona posició que es va perdre la setmana passada amb l’empat al camp del líder i la victòria in extremis de l’Alcorcón davant el cuer (2-1), gràcies a un gol de l’ex gironí Dani Nieto al descompte.

Amb un punt menys que els madrilenys, el quadre dirigit per Rubi vol tornar a recuperar la zona d’accés directe amb una victòria aquesta tarda. Per fer-ho compta amb el millor escenari, l’Estadi de Montilivi. L’escenari de les grans golejades, el lloc on es practica el que molts consideren el millor futbol de la categoria. Un fortí gairebé inexpugnable, on només dos equips –Elx i Almeria- han aconseguit sortir-ne victoriosos (ambdós per 0-1), i on tan sols Sabadell i Hèrcules han pogut empatar.

Es preveu ple absolut, amb mosaic inclòs

Per si no n’hi hagués prou, les grades de Montilivi presentaran un ambient de luxe per ajudar l’equip a sumar tres punts més. Si en els últims partits l’aspecte de l’Estadi era envejable per molts clubs de la categoria, per aquesta tarda es preveu una entrada que podria batre el rècord d’assistència a Montilivi per un partit de Segona Divisió. La jornada econòmica i la marxa de l’equip han donat els seus fruits, i des de dimecres les entrades estan exhaurides. A partir de les 10h hores d’avui al matí quedaran alliberades les 2.600 localitats de socis que no han recollit les seves entrades. D’aquesta manera, es podran comprar a taquilles les 2.600 places que queden per omplir Montilivi.  

El club repartirà més de 7.000 cartolines entre el Gol Nord, Gol Sud i Preferent per tenyir les grades amb els colors de l’equip quan soni l’himne i quan saltin els jugadors a la gespa. Una iniciativa més per esperonar l'equip, que han agraït en forma de gols el suport rebut durant els últims partits. Des de tots els estaments del club creuen que és fonamental que jugadors i afició facin pinya per poder guanyar els 12 punts que queden a casa, vitals per convertir el somni en realitat.

Sense Juanlu ni Toni Moral

Rubi no podrà comptar amb els sancionats Juanlu i Toni Moral, ni amb els lesionats Kitoko i Moisés Hurtado –tots dos amb molèsties al genoll-, Jandro –podria reaparèixer la setmana que ve-, Garmendia i Benja. En total sis baixes, que limiten l’equip a 18 disponibles més el jove del planter Gerard Gumbau, que ha entrenat aquesta setmana amb el primer equip i que probablement entrarà a la convocatòria per la falta d’extrems. Tal com explicava ahir Rubi en roda de premsa, es tracta d’un futbolista “amb molta qualitat a la mitja punta, que li agrada entrar de fora cap a dins, sense ser específicament un jugador de banda”.

Un perfil diferent al de Juanlu i Moral com a possible relleu, juntament amb Eloi Amagat, de Felipe, Jofre i Bordas, que en principi sortiran de titulars. El mateix Rubi reconeixia que li preocupa no poder comptar amb relleus naturals a les mitges puntes, i que s’ha vist obligat a fer treballar jugadors en aquestes demarcacions, que no són les seves, per si aquesta tarda s’hi han d’adaptar.

L’Alcorcón perd Mora però recupera Miguélez i Nagore

El quadre dirigit per José Bordalás aterra a Montilivi després de dues victòries consecutives al Santo Domingo davant l’Elx (1-0) i el Xerez (2-1). Els ‘alfarers’ també encaren el xoc d’avui com una autèntica final per les seves aspiracions de pujar directament. I és que, tal i com li passa al Girona, el final de temporada se li presenta complicat (els tres propers partits són davant el Villarreal, el Barça B i l’Almeria).

Pel que fa la convocatòria, Bordalás comptarà amb una única baixa, la del migcampista Sergio Mora, lesionat. En canvi recupera el davanter Miguélez i el lateral Nagore, que va vestir l’elàstica gironina durant la temporada 2007-2008, la de l’ascens a Segona A ara fa cinc anys. Els dos es van perdre el darrer partit per sanció i tenen tots els números de tornar a l’onze inicial.  

Un os dur de rosegar

Davant l’eufòria per les darreres golejades de l’equip a casa, Rubi va voler donar un toc d’atenció a jugadors i afició recordant la solidesa defensiva dels madrilenys: “Vull que tinguem tots clar que l’Alcorcón porta 12 partits sense encaixar més d’un gol. Hem d’anar a guanyar el partit, i si llavors ens surten més gols, doncs fenomenal”. Per al ‘míster’, el conjunt ‘alfarer’ és un equip “molt incòmode pels rivals, que et va creant contínuament situacions de perill a prop de l’àrea, ja sigui amb la pilota jugada o amb joc directe”. Un bloc “molt compensat”, i “bastant vertical, amb molta intensitat i que pressiona molt”.

Rubi creu que una de les claus per fer-se amb els tres punts passa per “ser eficaços durant les estones que dominem el joc”, perquè l’Alcorcón “no és un equip que et permeti passar-li per davant els 90 minuts, i per això hem d’aprofitar per fer mal en aquelles estones que juguem bé”.  

Pel que fa noms propis, el tècnic blanc-i-vermell va destacar per sobre de tot “la temporada i la implicació de Fernando Sales, que és per treure’s el barret”. Un futbolista “amb molta profunditat per banda dreta”, malgrat la seva veterania (35 anys). Alhora va alertar de la capacitat de remat del ‘killer’ Oriol Riera, del gran talent de Miguélez i de la velocitat de Kike López.
 
 
FITXA TÈCNICA:
GIRONA FC: Mallo; Jose, Migue, Richy, David García; Tébar, Luso; Felipe, Bordas, Jofre; Acuña.
AD ALCORCÓN: Manu Fernández; Nagore, Babín, Camille, Ángel Sánchez; Fernando Sales, Abraham, Rubén Sanz, Juli; Miguélez i Oriol Riera.  
ÀRBITRE: Jose Ramón Piñeiro Crespo (Comitè Asturià). 
DIA I HORA: Dissabte, 4 de maig del 2013, a les 20:00 hores (Esport 3). 
ESTADI: Montilivi