Girona acollirà una jornada sobre l'aprofitament dels aliments i la sostenibilitat

Serà a la seu de la Generalitat el dijous i es farà un reconeixement al Banc dels Aliments

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), l’Agència de Residus, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) i el Banc dels Aliments de les comarques de Girona organitzen dijous la VI Jornada per a l’Aprofitament dels Aliments i els Sistemes Alimentaris més Sostenibles a la seu de la Generalitat a Girona.

En el primer bloc de la Jornada hi haurà la presentació de bones pràctiques per prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentari (PMA) que es porten a terme a l’àrea de Girona. Hi participaran la Cooperativa Conca de la Tordera com a representant del sector primari, l’empresa agroalimentària Mooma, Caula Aliments SL com a indústria agroalimentària i, pel que fa la distribució gratuïta dels aliments, el Banc dels Aliments de les comarques de Girona i el Centre de Distribució d’Aliments.

Després, seguirà una taula rodona sobre la sostenibilitat alimentària al sector de la restauració amb la presència de tres ponents experts en restauració: Maria Nicolau, cuinera del Restaurant Ferrer de Tall, Salvador Brugués de l’Escola d’Hostaleria de Girona i Lluc Quintana, xef cuiner del Restaurant Can Xapes.

La Jornada continuarà amb el lliurament, per part de la consellera Teresa Jordà, dels premis de la quarta edició de la hackató Alimentació Sostenible i del III Premi Voluntariat de la Fundació Espigoladors. Per cloure la jornada,  la consellera del DACC, Teresa Jordà, farà un reconeixement a Frederic Gómez Pardo, expresident del Banc dels Aliments de les comarques de Girona, i inaugurarà l’exposició ‘Tot el que no es Menja’ del Banc dels Aliments de Catalunya.

Serà un acte per presentar iniciatives innovadores per prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentaris i per reflexionar sobre la importància de la sostenibilitat en la restauració. I també per celebrar la tasca dels Bancs d’Aliments de tot Catalunya i, en especial, el Banc dels Aliments de la demarcació de Girona que celebra el seu 35è aniversari l’any que ve sense oblidar que estem a la setmana del Gran Recapte que cada any organitza el Banc dels Aliments a tot Catalunya.

Per assistir cal inscriure's prèviament a través del web.