Amazon retarda l'obertura al Logis Empordà i se'n ressent la seva estratègia a França

La multinacional està pendent d'un pla de reestructuració a nivell mundial

El magatzem logístic d'Amazon situat al Logis Empordà no obrirà aquest any tal i com havia anunciat l'empresa malgrat les obres del l'edifici es van acabar el passat més de setembre. La multinacional nord-americana no ha volgut desvetllar la data exacta però sí que ha explicat com el retard ve donat pel procès de reestructuració que aplicarà al Prat del Llobregat i altres centres de l'Estat.

L'empresa té la intenció d'acomiadar fins a 10.000 empleats en tot al món però, alhora, té intenció d'incorporar a Estanya fins a 5.000 treballadors més. Tot plegat fa que necessiti dissenyar l'estratègia de recursos humans abans de l'obertura a El Far d'Empordà (Alt Empordà).

El que és cert és que el magatzem logístic empordanès -amb una superfície de 85.000 metres cuadrats- és primordial per a l'estratègia d'Amazon en la seva expansió a la Catalunya Nord, degut als entrebancs que ha patit per part de l'administració francesa. Actualment el gegant de la logística va tancar un acord per aixecar un magatzem de menors dimensions -5.000 metres quadrats- a Ribesaltes, a escassos deu minuts de Perpinyà. Aquest, juntament amb el de Logis Empordà serviran com a centres "complementaris" que permetran a la companyia posicionar-se a banda i banda de la frontera mentre creix el debat –i l'oposició- sobre model de comerç en línia.

La batalla oberta entre determinats sectors francesos contra Amazon feien pensar que desistiria d'instal·lar-se a tocar de Perpinyà i que aprofitaria la ubicació del Logis Empordà –a escassos 40 quilòmetres- per abastir l'altra banda dels Pirineus. De fet, la companyia té previstes tres grans plataformes al país gal. I una, de 185.000 metres quadrats, a Nimes està aturada per un Tribunal Administratiu.

La placidesa amb la qual la multinacional obre centres a pocs quilòmetres de la frontera feia preveure que els opositors al projecte, entre ells l'associació Alternatiba66 o la Confederació de Comerciants de França, havien guanyat la pugna però, poc després que comencessin les obres al Logis Empordà, la comunitat urbana de Perpinyà Mediterrània (PMM) anunciava que finalment s'instal·laria un magatzem de menors dimensions –anomenat d'última milla- a Ribesaltes.