Un foc en un garatge posa al descobert una plantació de marihuana

Una sobrecàrrega a la instal·lació elèctrica va provocar l'incendi a l'habitatge, on hi havia 458 plantes amagades

A la una del migdia del passat 27 d'abril, la Guàrdia Urbana de Figueres va rebre l'avís que un vehicle estava estacionat en un gual d'un dels carrers de la capital de l'Alt Empordà. Els agents es van dirigir al lloc dels fets i un cop van arribar-hi, van escoltar petites explosions que provenien de l'interior del garatge de l'immoble i, tot seguit, va sortir una densa fumera negra.

Immediatament, els agents van requerir l'ajuda dels bombers mentre ells evacuaven a les dues persones que es trobaven a dins de l'immoble. Després d'apagar el foc els bombers van informar que l'incendi el podria haver causat una sobrecàrrega en la instal·lació elèctrica. Tot seguit, els mossos es van fer càrrec de la inspecció del lloc i, durant la revisió, van descobrir una plantació de marihuana. En total, hi havia 458 plantes amb un pes brut aproximat de més de més de 30 kg. Segons les estimacions de la policia, la droga comissada estaria valorada en més de 32.000 euros.

A dins de l'habitatge també es van trobar eines i aparells pel cultiu de les plantes com focus d'escalfament, condensadors i conductes de ventilació. Davant de tots aquests indicis, els mossos van detenir la propietària de la casa per un delicte contra la salut pública. La dona -Esperanza F. S., de 58 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Figueres-, va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l'obligació de comparèixer davant del jutge quan sigui requerida.