Gemma Geis confirma que es presenta al procés per ser l'alcaldable de JxCat a Girona

L'exconsellera ha anunciat a Twitter el seu anhel a ser alcaldessa

Només era qüestió de temps i avui Gemma Geis ja ha anunciat la seva intenció d'encapçalar la candidatura de Junts a Girona per a les properes eleccions municipals del 2023. La gironina ho ha fet a través d'una piulada a Twitter on ha assegurat que volia donar "un pas endavant" per Girona i presentar-se a les primàries del partit.

"Espero comptar amb tot el suport dels companys a la propera assemblea d'afiliats" ha explicat després de rebre ja el vistiplau de l'executiva local del partit que ahir ja va avalar la candidatura de l'exconsellera. L'anunci arriba després que dilluns al vespre es va aprovar per unanimitat que ella sigui la cap de llista per a les municipals del mes de maig.

Una vegada feta la proposta, i d’acord amb el que estableix l’ens que coordina els comicis locals (la Comissió Municipal Territorial) de Girona, es va obrir el període de 48 hores per a la presentació de candidatures. Una vegada acabat el termini, se celebrarà una assemblea d’elecció i proclamació de la candidatura.

L’executiva local de JxCat a Girona subratllava dimarts en un comunicat que Geis, "per la seva trajectòria professional i política, és la millor opció perquè Junts revalidi l’alcaldia de Girona". Nascuda a Girona el 1979, Geis és llicenciada en Dret, doctora europea per la Universitat de Girona, i professora i investigadora de Dret Administratiu de la mateixa universitat, on va iniciar la seva activitat docent l’any 2003. Des de l’any 2013 al 2017 en va ser vicerectora de Desenvolupament Normatiu, Governança i Comunicació.

Geis ha estat consellera de Recerca i Universitats en la XIV legislatura (entre maig de 2021 i octubre de 2022) i diputada al Parlament de Catalunya en les XII i XIV legislatures. Ha estat cap de llista per les comarques gironines a les eleccions al Parlament de l’any 2017 i 2021 i portaveu del Grup Parlamentari de JxCat.  És afiliada del partit i membre de l’Executiva Nacional de JxCat.