Joan Roca i Toni Gerez premiats amb dos nous guardons de la Guia Michelin

Els restaurants gironins no guanyen ni perden cap estrella

Joan Roca d'El Celler de Can Roca (Girona) ha estat com reconegut com a Xef Mentor i Toni Gerez del Restaurant Castell de Peralada l'han guardonat amb el premi al millor Servei de Sala d’un restaurant espanyol en la gala de la Guia Michelin celebrada aquest dimarts al vespre on els restaurants gironins han mantingut els guardons de l'edició passada.

Joan Roca ha considerat que aquest ha estat "un bon any" per a Catalunya pel que fa a les estrelles Michelin, un any que "recorda l'època en què hi havia quatre restaurants amb tres estrelles", entre ells el Celler de Can Roca, que es manté.

Al seu parer, la guia d'aquest any dona idea del "potencial" de Catalunya en l'àmbit gastronòmic, i en aquest sentit ha subratllat que el Principat és "on més estrelles Michelin hi ha". Alhora ha considerat que això "posa en valor els cuiners, les cuineres, els pagesos, els pescadors... la gent que treballa al sector primari" al país.

Per la seva banda, Toni Gerez s'ha mostrat molt content amb el guardó, i ha recordat que porta 40 anys amb l'ofici "sempre intentant aprendre dels grans", com va fer quan va treballar al restaurant El Bulli. Alhora ha considerat que el premi "motiva moltíssim" i "anima els joves" a continuar l'ofici.

Gerez també ha opinat que l'experiència gastronòmica "és tot el conjunt, des que entres per la porta, el primer moment, la rebuda, la taula, el servei, el tracte de proximitat, els somriures, que de vegades no els donem la importància que tenen...". I en aquest conjunt ha opinat que la sala és una part "fonamental" d'aquest conjunt.

Pel que fa als reconeixements als restaurants el rànquing queda amb tres estrelles per El Celler de Can Roca; dues estrelles per Les Cols (Olot), Miramar (Llançà), Bo.Tic (Corçà) i una estrella per Ca l'Enric (Vall de Bianya), Massana (Girona), Les Magnòlies (Arbúcies), Empòrium (Castelló d'Empúries), Els Tinars (Llagostera), Castell de Peralada, La Cuina de Can Simon (Tossa de Mar) i l'Aliança 1919 (Anglès).