L'Estat autoritza un contracte de 18 MEUR per a conservar i explotar carreteres gironines

S'actuarà sobre 141 quilòmetres, 20 dels quals són autovies

El Consell de Ministres en la reunió d'avui i a proposta del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), ha autoritzat la celebració d'un contracte de conservació i explotació de la Xarxa de Carreteres de l'Estat a la demarcació de Girona, amb valor estimat de 18,16 milions d'euros (MEUR) +IVA.

En concret, s'actuarà sobre 141 quilòmetres de carreteres, 20 quilometres de les quals són d'autovies, repartits en diversos trams de les A-2, N-2, N-2A i N-156 (sector núm. 1). La durada del contracte és de tres anys, amb possibilitat d'una pròrroga per altres dos anys i una altra addicional amb caràcter excepcional de nou mesos, i s'emmarca en el programa de conservació i explotació de Mitma, que permet mantenir la vialitat a la Xarxa de Carreteres de l'Estat perquè sigui accessible en condicions adequades per a tots els ciutadans.

El nou model de contractes de serveis per a l'execució d'operacions de conservació i explotació a la Xarxa de Carreteres de l'Estat persegueix oferir un servei integral de mobilitat a l'usuari, millorar l'estat de la carretera i la xarxa i optimitzar els recursos públics.

A més, en alguns contractes s'hi incorporen projectes específics de petites obres necessàries per millorar la funcionalitat de la via. S'hi inclou la rehabilitació estructural i superficial del ferm a la carretera N-II, entre els quilòmetres 709 i 725.

Entre les actuacions generals que inclouen els contractes es troben els treballs d'ajuda a la vialitat i conservació ordinària perquè la carretera i els seus elements funcionals disposin de les millors condicions de seguretat possibles, incloent vigilància i atenció accidents i incidents, vialitat hivernal, servei de control de túnels i comunicacions, manteniment d'instal·lacions, establiment d'inventaris i reconeixement de l'estat de la via, ajut a explotació i estudis de seguretat viària, i manteniment dels elements de la carretera amb nivells de qualitat adequats.

Amb aquest nou model es reforça l'orientació cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb què Mitma està compromès.