Detingut a Banyoles per fer 14 trucades falses d'amenaça de bomba en tres anys

Un dels avisos va provocar que es desallotgessin els jutjats de Santiago de Compostela a l'octubre

La Policia Nacional ha detingut un home a Banyoles (Pla de l'Estany) per fer catorze trucades falses d'amenaça de bomba entre els anys 2020 i 2022. Segons informen en un comunicat, per evitar que l'atrapessin, trucava des de diferents localitats de l'estat espanyol, o fins i tot des de de l'estranger, i utilitzava diferents telèfons.

L'han arrestat com a autor d'un delicte de desordres públics. Segons la investigació, les trucades alertant de la col·locació d'artefactes explosius arribaven tant a ciutadans com a entitats públiques i privades ubicades a diversos municipis. Amb els avisos, provocava que s'activessin els serveis d'emergències i les unitats policials de les ciutats.

Una trucada que li atribueix la investigació va ser a principis d'octubre. L'home va informar falsament que "esclataria una bomba als Jutjats de Santiago de Compostela", a Galícia. L'alerta va obligar a desallotjar preventivament les seus judicials ubicades al polígon de Fontiñas i també l'Edifici Centre d'Innovació Cultural (CINC) de la Ciutat de la Cultura de Galícia, que era seu temporal del judici per l'accident ferroviari del tren Alvia.