Els Roca tornen a casa

Veïns, amics, familiars i primeres espases de la cuina gironina reben els flamants número 1 del món al Celler

Els germans Roca han tornat a posar el peu a casa rodejats de la seva gent. Després d'hores intenses a Londres, on han rebut el màxim reconeixement de la cuina de la mà de la revista 'Restaurant Magazine', els tres germans Roca han tornat al restaurant on els estaven esperant molts amics, coneguts, familiars i cuiners per donar-los personalment l'enhorabona.

En Josep, en Joan i en Jordi han arribat al celler quan passaven deu minuts de dos quarts d'onze de la nit. "No ens esperàvem que a aquestes hores hi hagués tanta gent que ens estima aquí esperant", ha dit el xef Joan Roca, sorprès per l'acollida. "Literalment estem flipant, hem vingut en un núvol i hem aterrat en un camp de núvols; aquest és el reconeixement que més ens ha agradat", ha assegurat el petit dels Roca i responsable de la part dolça, en Jordi Roca.

Tots han rebut amb aplaudiments i bengales els trio Roca i també s'han llençat tres coets per celebrar el triomf. Al restaurant hi havia molta gent impacient per abarçar-los, especialment els fills d'en Josep i en Joan que lluïen una samarreta on es podia llegir 'Roca Forever'. També hi eren presents els pares, en Josep i la Montserrat, que han estat tot el dia atenent mitjans de comunicació i rebent felicitacions de totes bandes.

Entre els que han volgut fer-los costat, hi havia l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, regidors de la corporació i membres destacats d'associacions d'hotelers i restauradors. Així, hi eren presents cuiners reconeguts amb estrelles Michelin com Quin Casellas (Restaurant Casamar, Llafranc), Pere Arpa (Ca l'Arpa, Banyoles), Francesc Rovira (Fonda Xesc, Gombrèn) o Víctor Trochi (Les Magnòlies, Arbúcies); i d'altres membres de la cuina de l'Empordanet o de l'associació Girona Bons Fogons.

Els germans han volgut compartir el triomf amb el seu equip i, per això, una de les primers coses que han fet és entrar a la cuina per poder-se abraçar amb els seus treballadors. "Tenim un equip fantàstic, jove, compromès i amb il·lusió i aquest premi és gràcies a ells", ha assegurat en Joan, que també ha tingut paraules d'agraïment per a la ciutat de Girona i per als productors que abasteixen el Celler amb productes "de màxima qualitat".

Malgrat que avui ha estat un dia de celebracions, el xef Joan Roca ha volgut tocar de peus a terra i ha relativitzat la importància del guardó. "Els reconeixements són importants però sabem que són efímers i que canvien i volem agafar distància des de demà mateix i que aquest premi no ens facin canviar la manera de percebre i funcionar", ha manifestat.

El xef del millor restaurant del món, ha tingut un record per a Ferran Adrià que, de la mà del Bulli, va coronar la llista 'Restaurant Magazine' durant cinc anys seguits. "Tot això ha fet possible aquest somni, tornar a posar els focus de tota la gastronomia internacional de nou a les nostres contrades", ha assegurat Roca, que preveu que el seu èxit tingui un efecte també a d'altres restaurants gironins.

Aquesta reflexió també l'ha compartit el sommelier del Celler, Josep Roca. "Aquest premi ha de ser una oportunitat per poder mostrar que des d'aquí hi ha emprenedoria, possibilitats de progressió, optimisme i inquietud i passió per projectar la cuina catalana i el territori", ha declarat.

Allau de trucades per reservar taula

En les primeres 24 hores del Celler com a número 1 del món, l'efecte s'ha deixat notar a la centraleta del restaurant. El telèfon no ha deixat de sonar des de les deu del matí i s'han destinat fins a tres persones per poder contestar totes les trucades. L'excés de correus electrònics fins i tot ha col·lapsat el servidor. Fins dilluns, la llista d'espera per poder menjar al Celler s'elevava a sis mesos si es demanava hora entre setmana i fins als onze si era per al cap de setmana. Aquestes dates, després del guardó, es dilataran.