El Celler de Can Roca es converteix en el millor restaurant del món

L'establiment gironí pren el relleu al danès Noma

El Celler de Can Roca és el millor restaurant del món. El restaurant de Girona serà nomenat el número 1 del planeta a la gala d'entrega dels premis anuals de la 'Restaurant Magazine' que s'està celebrant aquest vespre a Londres.

Després de dos anys en la segona posició, l'establiment dels germans Joan, Josep i Jordi Roca pren el relleu al capdamunt de la llista al danès Noma, que hi era des del 2010. Amb aquest reconeixement per El Celler de Can Roca, la cuina catalana torna al màxim nivell mundial després dels èxits que va aconseguir El Bulli de Ferran Adrià, nomenat el millor restaurant del món per la 'Restaurant Magazine' en cinc ocasions.

Durant els parlaments Jordi Roca ha agraït el premi i ha assegurat que "no sabem si som el millor restaurant però podeu estar segurs que seguirem treballant amb autenticitat, generositat, hospitalitat i donant la benvinguda a cuiners creatius. És un honor compartir lloc en la històrica llista de la 'Restaurant Magazine' amb restaurants com Arzac, ElBulli i el Noma. Dediquem el premi a la família, el nostre equip i molt especialment a Pau Albornà", el crític gastronòmic que va morir a mitjans de l'any passat en un accident de trànsit a l'edat de 25 anys.

 
Felicitació de l'alcalde

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha enviat un missatge de felicitació als germans Roca després que el seu restaurant, El Celler de Can Roca, hagi estat nomenat el millor restaurant del món i ha afirmat que els cuiners han aconseguit situar Girona "a primer nivell mundial i això és una cosa que els hem d'agrair enormement".

"És un orgull immens per Girona tenir a casa el millor restaurant del món i és alhora un reconeixement a la cultura gastronòmica de Girona i de les seves comarques que esdevenen una veritable potencia mundial de la gastronomia", ha afirmat el batlle.

Puigdemont ha destacat que la ciutat "se sentirà molt feliç per un veïns de Girona que han aconseguit aquest reconeixement absolutament merescut, al qual hi han arribat després de molts anys de talent, d'estudi, d'innovació, d'esforç i de treball".

Segons l'alcalde, el guardó com a millor restaurant del món "suposa una potenciació de la projecció internacional de Girona, molt més de la que ja tenia amb la segona posició". En aquest sentit, ha assenyalat que darrere la feina dels germans Roca "sempre hi ha hagut un esperit ciutadà i una estima per Girona profunda que l'han passejat arreu del món".

Felicitació del Govern

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha felicitat públicament el dimarts el Celler de Can Roca per haver estat escollit el millor restaurant del món. "És una d'aquelles notícies que ens omplen de joia i satisfacció perquè ens situa una vegada més en el món", ha apuntat Homs en roda de premsa, on ha explicat que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha contactat amb un dels germans Roca per donar-li la enhorabona.

"Ens podem congratular tots plegats, perquè expressa aquesta qualitat, aquest nivell altíssim de la restauració del nostre país", ha apuntat després de la reunió del Consell Executiu.

Rajoy s'apunta a la festa

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha felicitat aquest dimarts els germans Joan, Josep i Jordi Roca. En un telegrama enviat als tres cuiners, el president del govern destaca que els germans Roca "han estat fidels a la tradició culinària familiar i a la millor cuina catalana" i que després de "dècades d'esforç, innovació i creativitat en el seu restaurant han conservat el millor d'aquest passat" combinat "amb una amplitud de mires" que els han portat a desenvolupar una "oferta gastronòmica d' avantguarda que consolida el lideratge mundial de la cuina espanyola".

"Els germans Roca han creat escola i a la seva vegada són hereus d'altres grans noms de la nostra gastronomia que fan reconeixible i prestigien la imatge d'Espanya", conclou el telegrama del president espanyol.