Alumnes de l'escola Tramuntana de Pont de Molins alliberen un astor

El rapinyaire s'ha recuperat al Centre de Fauna dels Aiguamolls

Uns 30 alumnes de l'escola Tramuntana de Pont de Molins (Alt Empordà) han participat, aquest dijous, en l’alliberament d'un astor (Accipiter gentilis) al municipi. Aquest rapinyaire procedia del Centre de Fauna dels Aiguamolls, on s’ha recuperat després d'arribar-hi el mes d’agost amb una fractura a l’ala fruit d’un fort impacte.

L'activitat s'ha fet a l'aire lliure, a tocar del centre escolar i de les àrees de bosc que hi ha entre el riu la Muga i el nucli de Molins, dins de la unitat de paisatge de la Garrotxa d'Empordà. Abans d’alliberar l’astor, els tècnics de Forestal Catalana han explicat la feina que desenvolupen als Centres de Fauna, com son i viuen els rapinyaires, i l’astor en particular. I han resolt tots els dubtes plantejats pels estudiants.

Així, tots els nens i nenes han pogut observar de ben a prop l’astor, un mascle jove amb un pes de 648 g, i participar en el seu alliberament. Amb aquest, ja son més de 250 alumnes i 8 les escoles de les diferents ZER dels pobles de Salines Bassegoda que han participat en l’alliberament d’aus: Llers, Agullana, Cistella, Boadella, Navata, Darnius, Maçanet i Pont de Molins.

Aquesta activitat pedagògica, que es va iniciar el curs 2021-2022, s'emmarca dins de les activitats de coneixement de l'entorn i de les espècies que en formen part, l’ha coordinat el Consorci Salines Bassegoda i ha comptat amb la participació de l'Escola Tramuntana de Pont de Molins i el Centre de Fauna dels Aiguamolls del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

El Consorci Salines Bassegoda és una entitat pública de 17 municipis de l’Alt Empordà que treballa per la preservació i la revalorització de l’economia, el paisatge, la cultura i la natura del territori que l’integra, al nord dels grans eixos d’infraestructures de la comarca.