Martí Casanovas, nou president de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona

Pren el relleu a Esteve Hugas que estava al càrrec des del 2015

Martí Casanovas ha estat escollit nou president de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona, per part de la seva Junta. Fins ara ocupava el càrrec de vicepresident, i pren el relleu a Esteve Hugas que presidia l’entitat des de l’any 2015.

Martí Casanovas és advocat, economista i auditor censor jurat de comptes. És soci fundador del despatx professional Casanovas Assessors Fiscals, SLP amb mes de 60 anys de trajectòria professional, que va ser distingit l’any 2021 com a “Despatx professional de l’any” pel Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC). Ha estat president de la Comissió d’Estudis Econòmics, Fiscalitat i Finançament de la Cambra de Comerç de Girona, i delegat a Girona de la Associació Espanyola d’Assessors Fiscals (AEDAF) del 1998 al 2016.

Inicia aquesta presidència amb l’objectiu de seguir l’actual trajectòria de potenciar el suport als socis donant-los l’assessorament necessari en un sector, el del habitatge, amb constants canvis normatius, i oferint els serveis que els son d’utilitat, jurídics, tècnics, o d’administració. Un altre objectiu és la defensa dels interessos del col·lectiu incidint en problemàtiques com les ocupacions o les dificultats en els desnonaments o la manca d’habitatge de lloguer, posicionant la Cambra com entitat referent en temes relacionats amb la propietat urbana.

Sota la presidència de l’anterior president, Esteve Hugas, la Cambra ha incrementat la seva activitat especialment en nous serveis d’assessorament i gestió immobiliària, s’ha dut a terme la celebració del Centenari de la Cambra, amb diferents actes, l’edició d’un llibre i una exposició commemorativa, s’ha adequat la sala d’exposicions i s’ha posat a disposició del teixit cultural local, i s’ha millorat la comunicació amb els socis potenciant la digitalització a través de nous canals. 

En aquest període la Cambra ha impulsat i participat en diferents iniciatives en defensa dels propietaris d’immobles, ja que en els darrers anys hi ha hagut moltes regulacions contràries als interessos dels arrendadors. Un clar exemple d’això ha estat la Llei de Contenció de rendes.