Més de 75 programadors de deu països participaran a la 12a Setmana de la Creació Contemporània

Una desena d'artistes nacionals, internacionals i companyies emergents mostraran les seves propostes

La creació contemporània pren el protagonisme a partir d'aquest dijous al Temporada Alta. Des de demà i fins diumenge, el festival oferirà deu espectacles sota el segell 'Sacsejat'' i en el marc de la setmana dedicada a aquesta disciplina. Comptarà amb artistes nacionals i internacionals així com companyies emergents.

Després de dos anys marcats per la pandèmia, la setmana de programadors recupera pràcticament la normalitat i durant aquests quatre dies més de 75 programadors vinguts de deu països arribaran a Girona per descobrir noves produccions i establir sinèrgies.

En concret, s'hi podran veure estrenes estatals com ara l'espectacle de Romeo Castellucci 'Il Terzo Reich', un espectacle-instal·lació al més pur estil del director italià on s'endinsa en l'univers del feixisme sense judicis.

Castellucci ja va meravellar l'edició passada i ara torna amb un espectacle-instal·lació del sempre inclassificable director italià que ens endinsa d'alguna manera en l'univers del feixisme sense judicis ni recomanacions. També s'hi estrenarà 'Terces' de Johan Le Guillerm (Cirque ICI) un espectacle de circ sota carpa contemporani.

A més, s'hi estrenaran dues produccions catalanes. Per una banda, el nou espectacle de Guillem Albà, 'Ma solitud' en un recorregut a través de les titelles i la comicitat que, en paraules d'Albà, busca "més el somriure que el riure". La la instal·lació de Cabosanroque 'Flors i viatges' serà l'altra producció catalana en estrena.

D'altra banda, s'hi podrà veure la versió en pel·licula de l'espectacle 'Temple du présent' d'Stefan Kaegi. La bailaora i coreògrafa Eva Yerbabuena i Juan Kruz Díaz de Garaio Snaola, Marcos Morau i Led Silhouette, El Conde de Torrefiel, AzkonaToloza amb 'Canto Mineral' i el teatre documental del Col·lectiu Las Huecas completen la programació d'aquests quatre dies.

Tots esperen que el punt de trobada de la setmana de la creació contemporània es converteixi en el punt de partida per internacionalitzar les seves obres i fer contactes amb grans programadors. Per això, a banda de la programació, el festival també inclourà activitats professionals a porta tancada, com un dinar amb artistes i programadors.

Des dels seus inicis l'any 2011, més de 800 professionals nacionals i internacionals han passat per Girona, incloent-hi representants d’institucions del prestigi com el Festival d’Avignon, el Théâtre Odeon de París, el Wiener Festwochen de Viena, el Kunsten Festival des Arts deBrussel·les, el Festival de Nàpols, el Foreign Affairs de Berlin, el Théâtre de la Ville i el Festival d’Automne, tots dos de París, o el Public Theater de Nova York, entre molts d’altres.