Programen una caminada múltiple fins al Coll de Banyuls per a reclamar l'obertura de la frontera

Se sortirà de la Jonquera, Puig Neulós, Sant Quirze i Mas els Pils

La plataforma Albera sense Frontera ha programat per aquest dissabte una caminada múltiple per a reclamar l'obertura del Coll de Banyuls (Alt Empordà) i de tots els passos fronterers amb França tancats per ordre del Prefecte dels Pirineus Orientals des del gener de 2020. A la iniciativa s’han afegit, fins ara, onze centres i clubs excursionistes d’un costat i altre de la frontera.

L’acció constarà de diverses columnes de caminants que partiran de llocs diversos i que confluiran a les dotze del migdia dalt el coll de Banyuls on hi ha prevista l’actuació de diverses corals, parlaments i una foto aèria amb els participants configurant la paraula Llibertat.

Els recorreguts s’han pensat per ser atractius per tot tipus de nivell: des dels més exigents que poden sortir corrent des de la Jonquera o el Puig Neulós; als més senzills, aptes per a totes les edats, que parteixen del Mas Cornet o del Mas els Pils. En total nou traçats que passen per diversos racons de l’Albera.

En la vessant catalana els primers a sortir seran els de la Jonquera a les 5:30h del matí fent un recorregut de 26,4 quilòmetres, seguidament a les 8:30h es donarà la sortida des del Puig Neulós (15,3 quilòmetres), a la mateixa hora ho faran des de Sant Quirze (Rabós) per completar un recorregut de 13,4 quilòmetres i finalment, a les 10:00h es donarà sortira de Mas els Pils (Rabós) per caminar un total de quatre quilòmetres.

Des de França les tres sortides es faran a Coll dels Gascons, Mas Xatard i Mas Cornet. Després de l’acte amb càrrecs electes del 29 d’octubre passat, i amb la voluntat per part de la Prefectura de no obrir els passos de frontera, la plataforma mostra així la seva voluntat d’aconseguir la lliure circulació entre un costat i altre de les Alberes.

Els Clubs que participen de la iniciativa són: Centre Excursionista Empordanès, Centre Excursionista Jonquerenc, Club Esportiu i Excursionista de Portbou, Club Excursionista Maçanetenc, Banyuls Rando, Évasion Catalane, Saint Génis des Fontaines Rando, Laroque Rando, Albères Évasion, Les Randonnées Colliourencques i Cœur et Santé Banyuls.

Per a més informació els caminants catalans poden contactar amb el telèfon 680 76 00 04