Rubau assegura que els sorolls de la planta de Girona s'han reduït ''molt per sota'' del que exigeix la llei

L'empresa subratlla que té totes les llicències al dia

Construccions Rubau SA ha emès un comunicat després que els ecologistes hagin fet públic que han sol·licitat al jutjat que paralitzi de manera "immediata" la fabricació d'aglomerat asfàltic i formigó a la planta que l'empresa té a la sortida de Girona. La petició s'emmarca dins una causa penal, que investiga el Jutjat d'Instrucció 3 de Girona, per un possible delicte contra el medi ambient.

Ecologistes en Acció i l'ANG sostenen que, des de fa deu anys, Construccions Rubau SA està duent a terme les dues activitats sense la corresponent autorització ambiental. A més, critiquen que els sorolls afecten de ple els veïns de Sarrià de Ter (Gironès) que tenen els seus habitatges propers a la planta.

Construccions Rubau SA assegura que l'empresa "sempre ha treballat amb les llicències requerides per la seva activitat", i que també s'ha mostrat "sempre proactiva en matèria de compliment normatiu". Particularment, en allò que fa referència a la legislació ambiental, "duent a terme no tan sols les actuacions que li resulten exigibles, sinó implementant constantment mesures de prevenció i millora".

Pel que fa referència a les autoritzacions, l'empresa assegura que "sempre" ha tramitat "de manera transparent" totes aquelles requerides per a les seves instal·lacions. Tant d'ençà que va començar l'activitat com posteriorment, al llarg dels anys, "quan han sorgit noves exigències derivades dels canvis normatius".

"Amb pro activitat i rigor"

Per últim, i en referència a "l'impacte acústic" de la planta del Pont Major, Construccions Rubau SA afirma que en tot moment ha tractat "amb pro activitat i rigor la convivència amb l'entorn". I aquí, la constructora subratlla que durant aquests últims anys ha dut a terme "actuacions continuades" amb empreses acreditades en gestió ambiental per aconseguir reduir els sorolls de la planta fins a situar-los "molt per sota del que exigeix la legalitat".

"Tot i aquest compliment de la normativa, Rubau seguirà controlant la seva activitat per garantir el benestar de Girona i Sarrià de Ter", explica l'empresa al comunicat. I precisa que, de fet, les mesures de "prevenció i millora" que porta "constantment a terme" demostren la seva "responsabilitat i compromís amb el medi ambient", cosa que li ha valgut "nombrosos reconeixements nacionals i internacionals".