Girona incorpora a l'arxiu municipal el fons de Just Manuel Casero

Hi ha textos relacionats a la seva activitat com a escriptor i periodista

L'arxiu municipal de Girona incorpora des d'avui la documentació del fons Just Manuel Casero, després que la vídua de l'escriptor i donant del fons hagi oficialitzat el traspàs de documentació a l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el cap del Servei de Gestió Documental, d'Arxiu i Publicacions de l'Ajuntament de Girona, Joan Boadas.

Just Manuel Casero va néixer el 1946 i era fill d'una família d'origen extremeny que va emigrar a Portugal. El 1950 es van traslladar a Figueres, on hi havia el seu oncle. Entre el 1957 i el 1966 va estudiar Humanitats i Filosofia al seminari de Girona. A partir d'aquí va començar una carrera com a periodista a Figueres escrivint a la revista 'Vida Parroquial' i fent de locutor a Ràdio Popular de Figueres. A més, Casero va ser el fundador de l'esplai del Casino Menestral i va ser animador del barri del Bon Pastor.

El 1969 es va traslladar a Girona, on va combinar diverses feines i col·laboracions periodístiques. El 1971 es va casar amb Maria Mercè Gumbau i aquell any van fundar l'Associació de Pares de la Guarderia Natzaret. Era resident al barri de Pont Major i va ser un col·laborador actiu i també president de l'associació de veïns del barri.

El 1975 va entrar a Convergència Socialista de Catalunya i va participar en la creació de l'Assemblea de Catalunya a les comarques gironines. El 8 de febrer del 1976 va participar en una manifestació a Barcelona. La policia li va disparar una pilota de goma a l'ull i li va fer perdre el 90% de la visió.

Entre el 76 i el 77 va participar en la fundació del Partit Socialista de Catalunya i va formar part de l'executiva a Girona. El 1979 va formar part de la candidatura del PSC a l'alcaldia de Girona i va ser regidor de l'Ajuntament, a part de ser president del Consell Municipal de Sarrià de Ter.

En paral·lel a la seva tasca com a polític, el 1978 va ser nomenat gerent del 'Punt Diari', que també havia fundat conjuntament amb altres periodistes i havia editat el número de promoció. El 1980, però, va ser diagnosticat de càncer i va morir poc després, el 31 de gener del 1981.

Des d'aquell any, la figura de Casero ha estat present en la memòria de la ciutat i de fet la biblioteca del barri de Pont Major porta el seu nom. Ara, el fons ha ingressat a l'arxiu municipal on es conservarà i es catalogarà. A més, també es digitalitzaran tots els arxius per posar-lo a disposició de tot el públic.