El TSJC imposa el 25% de castellà en dues aules de l'escola Vedruna de Palamós

Una sola família va ser la que ho va denunciar davant la justícia

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit aplicar mesures cautelars a l’escola Vedruna de Palamós (Baix Empordà) perquè en dues aules s’imparteixin les classes amb el 25% de castellà. La petició d’aplicar el 25% de les classes en castellà ha estat d’una sola família que ho va denunciar davant la justícia.

L’escola Vedruna s’afegeix, doncs, a la trentena de centres que ja estan aplicant aquest percentatge en alguna de les seves aules. El director del centre, Mario Mercader explicava ahir que aquesta “no és manera de fer una política lingüística”. Segons el director del centre, s’ha de partir del català com a idioma vehicular, i el castellà i l’anglès com a curriculars. Per fer-ho, però, cal valorar-ho recollint la diversitat que hi ha al centre, va explicar en declaracions a El Punt Avui.

El 16 de desembre del 2020, el TSJC va dictar la sentència del 25% de castellà a tot el sistema educatiu. El tribunal considera que l’ús del castellà és “residual” als centres educatius catalans, i diu que cal impartir-hi una altra matèria troncal, a més de la de llengua i literatura castellanes.