Jutgen tres acusats d'assaltar prostíbuls fent-se passar per policies

La fiscalia demana penes de fins 32 anys de presó per als falsos agents, que han negat els fets

Segons recull l'escrit del fiscal, entre el 12 i el 18 de febrer els tres acusats van assaltar fins a quatre pisos seguint el mateix 'modus operandi'. La banda actuava amb un pla preconcebut: tots tres es feien passar per policies de la unitat d'estrangeria, picaven a la porta de pisos i, un cop dins, atemorien les noies i s'emportaven tot el que podien a punta de pistola. Si les noies es resistien, les lligaven amb brides i les amenaçaven.

El cas ha arribat a judici aquest dilluns a la secció tercera de l'Audiència de Girona. Els tres acusats, Eusebio Salleras, Ricardo Jesús Caballé i Jéssica Tomás, no han volgut respondre a les preguntes de la fiscalia i només han contestat als seus lletrats. Les poques paraules que han dit han servit per negar qualsevol acusació. A més, Salleras ha justificat que és possible que hi hagi imatges seves entrant i sortint de prostíbuls perquè n'és client habitual.

El fiscal situa el primer dels robatoris el 12 de febrer del 2009. Aquell dia, el grup es va presentar en un pis del carrer General Prim de Cambrils. Quan la prostituta que hi exercia els va obrir la porta, li van ensenyar una credencial falsa i li van dir que havien de registrar el domicili perquè sospitaven que s'hi amagava droga.

Un cop a dins, els acusats van registrar la jove, van atemorir-la ensenyant-li una pistola simulada i la van obligar a despullar-se. Li van lligar les mans amb brides i la van obligar a estirar-se en un dels llits. Després, van arreplegar sis telèfons mòbils i 55 euros de la bossa de la mà de la víctima.

L'endemà, la banda va tornar a actuar. Aquest cop van escollir un pis del carrer Escultor Juli Antoni de Reus. Fent servir la mateixa excusa -un registre per suposat tràfic de drogues- un dels processats es va emportar la prostituta a una habitació i la va retenir mentre els altres dos li robaven sis telèfons mòbils i un ordinador portàtil.

Assalts a dues perruqueries

Cinc dies més tard, el 18 de febrer, el grup va desplaçar-se cap a les comarques gironines. Durant el camí, Eusebio Salleras va provar de robar en una perruqueria de Dosrius (Maresme), que també funcionava com a estètica i centre de massatges. Salleras va demanar hora per fer-se un massatge, però un cop va tenir la propietària al davant, li va dir que era policia i que hi havia anat a fer una inspecció, per veure si tenien menors treballant o bé amagaven droga.

La massatgista va accedir a què Salleras escorcollés el negoci, però com que l'acusat actuava de manera estranya, li va dir que trucaria al seu marit perquè s'acostés fins al local. Va ser aleshores quan l'acusat -segons el relat del fiscal- es va posar nerviós i va marxar sense agafar res.

Aquell mateix dia, cap a les set del vespre, la banda va arribar a Blanes (Selva). Aquí, van picar a la porta d'un pis de l'Avinguda Joan Carles I, que funcionava com a perruqueria clandestina. A dins, hi havia dues treballadores. Segons han explicat al judici, primer van pujar els dos homes i van mostrar les plaques falses. "Van explicar que estaven investigant un crim d'una estrangera i que havien de registrar la casa", ha explicat una de les noies.

Aleshores, la víctima va començar a sospitar que en realitat no eren policies i els va demanar la identificació. Segons el relat de les víctimes, Ricardo Jesús Caballé es va començar a posar nerviós. Per això, l'altre acusat li va dir que marxés i que fes pujar la noia, que estava a baix.

Mentre Jéssica Tomás vigilava una de les noies a l'entrada, Caballé va anar a buscar l'altra -que estava al lavabo- i la va portar cap a una habitació. Segons ha explicat la noia, a punta de pistola la va obligar a despullar-se, a fer-li una fel·lació i després la va penetrar. Durant tota l'estona, l'acusat li deia que, si accedia a fer tot el que li demanava, no li passaria res dolent ni a ella ni a la seva amiga.

Després, els assaltants van tancar les dues prostitutes en una de les habitacions i es va emportar tot allò de valor que hi havia al pis: dues càmeres digitals, un ordinador, un televisor de pantalla plana, perfums, una targeta de crèdit, joies i 1.440 euros en efectiu.

Fins a 32 anys de presó

El fiscal imputa inicialment a tots tres acusats els delictes d'usurpació de funcions públiques, robatori amb violència en concurs amb violació de domicili, detenció il·legal i faltes de lesions. A més, A Eusebio Salleras també l'acusa d'un delicte d'agressió sexual i d'una temptativa de furt.

L'acusació demana per a Salleras una pena global de 32 anys i quatre mesos de presó i que se li prohibeixi acostar-se a menys de 500 metres de la prostituta a qui va violar durant un termini de deu anys. Per a Ricardo Jesús Caballé, el fiscal sol·licita una pena de 12 anys de presó, i per a Jéssica Tomás, una de 22 anys. A més, també reclama que tots ells hagin de pagar una multa de 1.200 euros per les faltes de lesions.

En matèria de responsabilitat civil, el fiscal reclama que els tres acusats paguin una indemnització de 7.439,97 euros. Aquesta quantitat correspon als diners que van robar, als objectes de valor i a la compensació per les lesions i les seqüeles que van patir les prostitutes.

Les defenses, en canvi, neguen els fets i demanen que els absolguin.