Presenten un segell d'excel·lència per apartaments turístics per lluitar contra els pisos il·legals

El distintiu premiarà el rigor i la qualitat de les empreses i podria posar-se en marxa a principis del 2023

Amb l'objectiu de lluitar contra l'intrusisme en el sector dels apartaments turístics, els empresaris gironins han impulsat la creació d'un segell d'excel·lència per a gestors d'habitatges d'aquest tipus. Aquesta iniciativa vol convertir-se ne una eina potent per fer visible la professionalitat de les persones que hi ha en cada apartament i posar en relleu la qualitat i el rigor dels serveis que ofereixen.

Aquest segell d'excel·lència podria incloure formació sobre bones pràctiques a equips i directius, entre d'altres punts. A més, es vol fer una guia de requisits de compromís per part dels gestors dels apartaments i Habitatges d'Ús Turístic (HUT) que caldrà complir per aconseguir el distintiu.

La iniciativa està impulsada pels membres de l'ATA, però compta amb la col·laboració de la Federatur, la UdG i la Generalitat. Els empresaris han exigit el màxim compromís amb aquest distintiu a totes les administracions per garantir que el segell premia els gestors d'habitatges turístics qualificats i penalitza aquells que actuen sense llicència. L'objectiu és que entri en funcionament al llarg del primer trimestre de l'any que ve.