La CUP de Girona lidera una jornada per reinventar la Devesa

Fer un carril bici, crear itineraris o obrir el parc a espectacles culturals, algunes de les propostes ciutadanes

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP), amb l'ajuda de l'associació de veïns de la Devesa-Güell, ha organitzat aquest dissabte una jornada amb una visita guiada, un debat i una taula rodona per fer un repàs sobre la història del parc de la Devesa i quins projectes podrien millorar aquest espai. Construir un carril bici, crear itineraris marcats, millorar el mobiliari urbà, combatre la perillositat de la zona o convertir-lo en un possible espai per espectacles culturals han estat algunes de les propostes.

Des de la CUP asseguren que tota la informació recollida la traslladaran a l'equip de govern de Girona i demanen que es faci un pla especial urbanístic per restaurar la Devesa. La jornada ha començat amb una visita guiada pel parc que ha comptat amb al presència del biòleg, Ivan Bustamante, que ha repassat els usos actuals de la Devesa. Tot seguit, una quinzena de persones s'han agrupat per portar a terme una taula rodona i un debat sobre l'estat actual de la Devesa i quins projectes es podrien portar a terme per reafirmar aquesta zona com "un pulmó verd" de la ciutat. Els participants han destacat la necessitat d'unir l'espai amb el nucli de Girona, millorar l'accessibilitat i treure els cotxes que acostumen a apartar-hi.

Segons els membres de la CUP que han organitzat l'acte, els assistents han estat "molt participatius" i han comentat tota mena d'idees com canviar el mobiliari urbà, fer-hi un carril bici, marcar itineraris o convertir-ho en un possible espai cultural. "Cal planificació i un pla específic urbanístic que marqui on s'ha d'actuar", ha explicat un dels membres de la CUP, en Leo. En principi, la formació i l'associació de veïns vol tornar a repetir una jornada similar ben aviat i asseguren que lliuraran la informació recollida durant aquesta jornada a l'equip de govern de l'Ajuntament de Girona.