Dues empreses portaran la fibra òptica a quatre barris de Vidreres

Ara falta que Telefónica substitueixi el cablejat per un de compatible amb aquesta tecnologia

L’Ajuntament de Vidreres (Selva) ha destinat aquest any recursos en donar solució a la problemàtica del carrer Folch i Torres, que no disposava de fibra òptica. El consistori va preparar el terreny per tal que les empreses de telecomunicacions puguin instal·lar-hi el servei, entenent aquesta preparació com una fase prèvia a l’arribada d’empreses necessària. 

D’altra banda l’Ajuntament ha estat insistint a l’empresa Adamo per tal que inverteixi per portar la fibra òptica al barri de la Font del Pla. Finalment l’empresa ha invertit prop de 20.000 euros per fer possible aquesta millora. L’empresa Acerco, per la seva banda, s’ha compromès en dur la fibra òptica als barris d’Aiguaviva, Puigventós i Terra Fortuna. Aquesta ha d’acabar de completar la portada de la fibra a alguns trams.

L’alcalde, Jordi Camps, explica que “la fibra òptica és una millora indispensable al segle XXI i és per això que des de l’Ajuntament estem treballant de valent per fer complir les expectatives a les empreses de telecomunicacions, de no ser així buscarem alternatives per poder portar el servei finalment a totes les llars”.  Ara per ara, el següent pas l’ha de fer Telefónica, que ha de substituir el cablejat de coure que tenen passat pel municipi per un de compatible amb la fibra òptica

Una de les problemàtiques que l’alcalde reivindica és “el manteniment d’Endesa a la xarxa, que juntament amb la poca inversió d’empreses com Telefònica, perjudiquen que els vidrerencs i vidrerenques puguem tenir un servei en condicions”. 

Actualment falta que la fibra òptica arribi a barris de pagès, a la Font del Pla, i alguns segments de barris del municipi com és el cas del barri de la Pau o trams de La Goba, Terrafortuna o Aiguaviva. Des de l’Ajuntament la voluntat és que la fibra òptica arribi arreu al 2023, tot i que no depén directament del consistori i cal voluntat de les empreses privades.

Pel que fa l’enllumenat, el consistori ha estat canviant els punts de llum on hi havia vapor de mercuri o vapor de sodi del nucli de Vidreres. També s’han canviat quasi tots els punts de llum al barri de La Goba (projecte que acabarà l’any 2023) i a zones d’Aiguaviva Parc (també està previst que es completarà durant els propers anys). Aquests canvis permetran estalviar en determinats punts fins a un 90% de l’energia emprada, sobretot en els casos de llums que fins ara funcionaven amb vapor de mercuri, passant de 250W a 20W.

També s’han reforçat punts del poble amb una major lluminària com el pàrquing del carrer Heres, pàrquing del carrer Dolors, pàrquing del carrer Girona, les faroles de darrera el pavelló i s’han instal·lat tres nous fanals a la Plaça Narcís Monturiol.