La PAH denuncia una 'guerra de l'aigua' al bloc ocupat de Salt

La portaveu Marta Afuera vol que els ocupants es puguin empadronar per donar d'alta els subministraments

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) reclama que els ocupants del bloc de Salt (Gironès) es puguin empadronar per donar d'alta els subministraments. "No tenim cap problema a pagar les factures, però no volem que ens tallin l'aigua a cada moment", ha afirmat la portaveu Marta Afuera. Afuera ha assegurat que hi ha una "guerra de l'aigua" oberta amb l'equip de govern de CiU i denuncia que l'empresa Aigües de Girona, Salt i Sarrià els talla constantment el subministrament. La PAH critica que l'Ajuntament de Salt no ajudi "a cobrir necessitats bàsiques" dels seus ciutadans perquè talla l'aigua de les fonts públiques, d'on es podrien abastir persones sense recursos.

Actualment la bloc de Salt hi viuen dues famílies. L'objectiu final és omplir els quinze pisos que han ocupat des de fa un mes. La previsió és que properament entrin a viure a l'edifici cinc famílies més. "Ens sobren les famílies que busquen un sostre, però la gent que vulgui venir a viure aquí ha d'estar mentalitzada i entendre que ha de venir a lluitar", ha explicat Marta Afuera. Un cop tinguin "consolidat" aquest bloc de Salt, tenen intenció d'ocupar-ne més per oferir-los a famílies sense recursos econòmics.


Marta Afuera ha lamentat que des de l'Ajuntament de Salt es posin "pals a les rodes" a la tasca que fa la PAH, en comptes "d'ajudar a solucionar els problemes d'habitatge que hi ha". Segons Afuera, l'equip de govern podria permetre que els habitants del bloc de Salt s'empadronin al municipi i així poder donar d'alta la llum, l'aigua i el gas.

La PAH assegura que els ocupants del bloc de Salt tenen intenció de pagar les factures dels subministraments, però que actualment es troben que no poden donar d'alta els serveis perquè no estan empadronats al pis. A més, denuncien que l'empresa Aigües de Girona, Salt i Sarrià el talla l'aigua "cada dos per tres".

Afuera està convençuda que ho fan "per ordres polítiques" que reben dels ajuntaments. La portaveu de la PAH a Girona assegura que quan els tallen l'aigua també deixen inhabilitat un hidrant dels Bombers. "Estem al costat d'un hospital i podria ser perillós", ha afirmat Afuera.

Per això, aquest dijous han trucat tant els Bombers com la Policia Local per avisar que l'hidrant no funcionava.