Figueres insta a tapiar un edifici de la Marca de l'Ham i amenaça multar la propietat amb 3.000 euros

La Guàrdia Urbana hi ha identificat almenys tres persones que hi viuen il·legalment

Els veïns de la Marca de l'Ham de Figueres (Alt Empordà) fa mesos que denuncien que la situació al barri va cada cop a pitjor i han fet nombroses manifestacions per protestar. El cas va arribar al ple d'aquest dilluns quan Cs va demanar al govern municipal que prengui mesures per acabar amb una situació insostenible per als residents on, assegura, s'hi barregen festes, baralles i tràfic de drogues. "Ja no aguanten més", va dir Amelló durant la seva intervenció.

Per resoldre-ho, el regidor va proposar que declarar les cases ocupades com a inhabitables, que es tramiti el desnonament i es redoblin els esforços policials a la zona. El regidor d'Urbanisme, Xavier Amiel, li va respondre que a mitjans d'octubre van emetre un decret per requerir a la propietat que tapiï el forat que ha quedat a l'edifici, a mig construir, per on entren els ocupes que hi viuen. "Se'ls ha advertit que s'enfronten a multes coercitives que van dels 300 als 3.000 euros i també que, per l'inici de l'expedient, ja se'ls imposa una sanció de 163 euros", va explicar Amiel.

Per la seva banda, Casellas va explicar que la Guàrdia Urbana hi ha identificat almenys tres persones que hi viuen de forma il·legal i que, davant d'aquesta situació, estan seguint els tràmits legals.

Pel què fa a les cases adossades que també estan ocupades, diu que estan pendents que Sareb se les quedi i engegui els tràmits judicials per desallotjar-ne els ocupes. També s'hi ha identificat les persones que hi viuen, algunes en situació irregular al país, i que ho han posat en coneixement de la Policia Nacional perquè actuï. "Em consta que ho faran aviat", assegura.