Dotze empreses assisteixen a les jornades sobre innovació en l'hostaleria i la restauració a Calonge

L'objectiu és trobar solucions a la manca de personal i gent que vulgui treballar al sector

Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) va acollir els dies 20 i 27 d'octubre les primeres jornades sobre innovació en l’ocupació del sector de l’hostaleria i la restauració, que van comptar amb l'assistència de dotze empreses del sector així com tècnics especialitzats per tal de trobar solucions a la preocupació de l'Administració i els empresaris referent a la manca de personal i la dificultat per trobar gent que vulgui treballar en el sector.

Mitjançat aquestes jornades dinàmiques i participatives, es va proposar una reflexió al voltant del sector, de les problemàtiques envers la recerca i fidelització de professionals i de les polítiques de RRHH emprades. També es va debatre respecte a les estratègies a desenvolupar conjuntament.

Entre les conclusions d’aquestes jornades, es va establir com a prioritat tenir cura de la cultura organitzativa per ser capaços de mantenir activades les competències personals dels seus professionals i unes condicions laborals que facin atractiu el seu desenvolupament en el sector de l'hostaleria i restauració, evitant una fugida cap a altres sectors.

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni també va plantejar noves estratègies per desplegar i acompanyar a les empreses del sector, oferint un paquet d'hores d'assessorament empresarial per implantar nous models de gestió més flexibles i que facilitin la conciliació familiar, així com programes ocupacionals que ofereixen ajudes a la contractació, proporcionar un servei de cura d'infants durant els dissabtes per facilitar les necessitats familiars dels treballadors, així com fomentar la formació en el municipi per millorar-ne la professionalització.

L'Ajuntament de Calonge també facilitarà l'acompanyament a les empreses del sector en el foment de la contractació de persones en situació administrativa irregular que compleixen els requisits per tramitar un arrelament social. Aquest fet pot permetre la contractació d'un nombre important de persones immigrades empadronades al municipi, amb problemes d'accés al mercat de treball i en risc d'exclusió social per les dificultats de regularitzar la seva situació administrativa.

El mes de gener està prevista una nova trobada amb els empresaris del sector per detectar les necessitats del pròxim any i planificar actuacions específiques durant el primer trimestre del 2023.

El regidor de Promoció econòmica de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, Arturo Prades ha explicat que "Aquestes jornades són un bon exemple de col·laboració entre les empreses del municipi i l'administració local i l'inici d'un seguit d'iniciatives per recuperar el sector de l'Hostaleria".